Opriţi asediul gorilelor la „Curtea veche”!

Posted on iulie 26, 2010

1       Asediul banditesc la care este supusă Editura Curtea Veche continuă. În semn de solidaritate cu cei care în toţi aceşti ani de criză „multilateral dezvoltată” au produs bunuri culturale de valoare şi se găsesc astăzi abandonaţi la bunul plac al gorilelor celor care au devenit mari jefuitori „legali” de bunuri materiale reiau aici „apelurile de urgenţă”, perfect legitime, ale unei prestigioase instituţii de cultură independente supusă agresiunii, în indiferenţa vinovată şi inacceptabilă a autorităţilor.

                                                          COMUNICAT

       Am primit din partea doamnei Doina Jela şi din partea Editurii Curtea Veche următorul comunicat care reconfirmă criza fără precedent în care se află societatea românească guvernată de către statul de nedrept.

        Luni, 26 iulie, orele 13.00:

        conferinta de presa organizata de Editura Curtea Veche la Ministerul Culturii si Patrimoniului National (sos. Kiseleff nr. 30). Conferinta de presa va fi sustinuta de Iren Arsene, Director General Curtea Veche Publishing, si va avea loc in prezenta Ministrului Culturii si Patrimoniului National, domnul Kelemen Hunor.

        Mesaj publicat vineri, 23 iulie a.c., de stafful Editurii Curtea Veche

        Pentru a cincea zi consecutiv, editura Curtea Veche nu isi poate desfasura activitatea din cauza unui grup de indivizi care – fara a avea vreo hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de partea lor – au blocat fara niciun temei legal accesul in cladire, sechestrand in mod abuziv intreg patrimoniul editurii (computere, contracte, documente contabile, manuscrise unice etc). In tot acest rastimp, autoritatile nu fac nimic pentru remedierea situatiei.

        Pentru a discuta pe larg despre aceasta situatie va invitam luni, 26 iulie, incepand cu ora 13.00, la o conferinta de presa organizata la Ministerul Culturii si Patrimoniului National (soseaua Kiseleff nr. 30, Sector 1). Conferinta de presa va fi sustinuta de Iren Arsene, Director General Curtea Veche Publishing, si va avea loc in prezenta Ministrului Culturii si Patrimoniului National, domnul Kelemen Hunor.

        In vederea unei bune desfasurari a conferintei va rog sa va confirmati participarea la adresa elia.cazan@curteaveche.ro sau la numarul de telefon 0752 167 534.

       Pentru mai multe detalii despre cele petrecute in ultima saptamana va rog sa gasiti anexat mai jos comunicatul oficial. 

       Va raman la dispozitie pentru orice alte informatii.

       Toate cele bune,

        Elia Cazan
 
                  Marketing Manager
                  Curtea Veche Publishing
                  11 Arh Ion Mincu Street
                  Bucharest, Romania
                  Phone: (+4021) 222 57 26; 222 47 65
                  Mobile: 0745 208 104
                  Fax:      (+4021) 223 16 88
                                e-mail: elia.cazan@curteaveche.ro 

        COMUNICAT DE PRESĂ AL EDITURII CURTEA VECHE

        Patrimoniul editurii Curtea Veche, sechestrat de un grup infracţional

      “Clădirea din strada Ion Mincu numărul 11, în care îşi desfăşoară activitatea de peste zece ani Editura Curtea Veche, a fost sechestrată abuziv în cursul dimineţii de sâmbătă, 17 iulie a.c. În jurul orei şase, firma de bodiguarzi Civis Pază a blocat toate porţile cu lacăte şi lanţuri, tăind accesul către toate computerele, documentele şi actele contabile ale editurii. În cursul zilei de luni, 19 iulie, Secţia 2 de Poliţie a constatat falsul în actele depuse de pretinsul proprietar şi a dispus anularea avizului pentru planul de pază. În aceste condiţii, trebuia permis accesul reprezentanţilor editurii în sediul din Ion Mincu 11. Cu toate acestea, un grup de 15 oameni trimişi de Schalli Alexandru, moştenitorul care nu are de partea sa nicio hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă, a blocat – fără niciun temei legal! – accesul în clădire. În momentul de față, angajații Editurii Curtea Veche nu au acces în clădire, astfel că întreaga activitate a editurii este în continuare blocată. Curtea Veche își desfăsoară cu acte legale activitatea în această clădire de mai bine de zece ani, în ultima perioadă aflându-se la mijloc în conflictul legal dintre fosta proprietară a imobilului care l-a donat în mod legal, prin act autentic către Statul Român şi Primăria Municipiului Bucureşti, de la care îl revendică acum. Cu toate acestea, până în acest moment procesul nu a fost încheiat, neexistând nicio hotărâre definitivă şi irevocabilă în acest sens. Mai mult, chiriaşii acestui imobil, care cumpăraseră de la stat imobilul în temeiul Legii 112/2005 au pe rolul instanţelor un proces în care solicită să li se recunoască dreptul legal de a folosi imobilul pentru următorii 5 ani.        

     Nu există nicio hotarâre judecătorească prin care să fim obligaţi să nu ne desfăşurăm activitatea în imobilul din Ion Mincu, sau prin care să se dispună evacuarea noastră din imobil. În România anului 2010 ar trebui ca toate executările să fie făcute de executorii judecătoreşti şi nu de grupuri infracţionale.

      Este evident pentru oricine că suntem victimele unui abuz, iar în acest moment ne întoarcem către toţi autorii şi colaboratorii noştri şi facem un apel către ei pentru a ne sprijini în încercarea de a depăşi acest moment dificil. Nu este permis ca în anul 2010 un astfel de eveniment să se poată produce în chiar centrul capitalei! Un asemenea abuz poate dezechilibra iremediabil o activitate culturală şi aşa văduvită de orice fel de sprijin din partea autorităţilor centrale şi locale! Lungul șir de abuzuri ar trebui să se oprească aici! Cu cât va fi amânată mai mult soluţionarea situaţiei, cu atât creşte riscul pierderii unei părţi importante din patrimoniul editurii: documente importante, manuscrise unice, calculatoare conţinând informaţii esenţiale. Le mulţumim celor care ni s-au alăturat până acum şi vă invităm pe toţi să vă spuneţi părerea despre inimaginabilul abuz la care suntem supuşi.”

 Iren Arsene, Director General Curtea Veche Publishing

Posted in: Spune acum!