Un P.S. la „De ce mă înjuri, frate Cărtărescu?”.

Posted on august 12, 2010

3       A doua zi după postarea aici ( https://vasilegogea.wordpress.com/2010/08/06/de-ce-ma-injuri-frate-cartarescu/ ) a textului meu care avea ca pretext „o opinie” a lui Mircea Cărtărescu din Ev.Z. (ediţia din 5 august curent), cotidianul Ziua de Cluj a preluat aproape în întregime acest text, în ediţia din 7 august curent. ( http://ziuadecj.ro/cultura/scriitorul-clujean-vasile-gogea-in-razboi-cu-mircea-cartarescu–48495.html ) Această amplificare a difuzării textului meu a avut cel puţin două efecte (pînă la această oră): 1. cititorii însumaţi ai articolului, de pe blogul meu şi de pe ediţia online a cotidianului clujean au atins un număr care ar putea face concurenţă cu succes unei jumătăţi dintre „blogării” cei mai „vizitaţi” de pe platforma VoxPublica. Pînă aici, „pozitiv” dar, 2. textul de referinţă al lui Mircea Cărtărescu, „Cumpăna apelor”, a dispărut pur şi simplu de pe sit-ul Ev.Z.  În felul acesta, cititorii mei nu au mai putut verifica temeiurile (sau lipsa lor) opiniei mele.

         Ciudată „apărare”: dacă primeşti „şah”, ascunzi „regele”! Sau, mai degrabă, ciudat „jucător”: dimineaţa sprijinim „regele” (adică, scriem pro-putere) şi seara ne amestecăm cu „rebelii” (adică, semnăm petiţii anti-guvernamentale)!

          Asta să însemne „Totul„? Sau, mai curînd „Nimic„? Oricum, curat „Levant”-in.

          Mai adaug numai că acest post scriptum l-am scris doar din respect pentru cititorii mei. După cum se poate constata, nu-mi „ascund” o opinie, după ce am exprimat-o public. Sunt totdeauna pregătit să asum, ulterior, şi o eventuală eroare dacă aceasta se dovedeşte. Dar, să dialoghez cu „omul invizibil”, e prea mult…

Posted in: Spune acum!