Aşa ceva nu „circulă pe net”, ci bîntuie prin minţi bolnave

Posted on octombrie 9, 2010

10       Citesc stupefiat şi cu o oarecare întîrziere în Cotidianul de astăzi un „material” ce pare mai degrabă pierdut din colecţia de fişe clinice a lui Karl Leonhard, decît „preluat” de pe vreunul dintre „bulevardele” internet-ului.  Aşa ceva nu „circulă”, ci bîntuie prin subsolurile insalubre nu numai ale net-ului, dar şi ale unor minţi întunecate. Pentru că mă leagă de Vladimir Tismăneanu o loialitate întemeiată pe o lungă prietenie intelectuală, în ciuda infidelităţii asumate faţă de cauze care nu ne mai sunt comune mă simt obligat să declar public că delimitările de unele poziţii, opţiuni sau chiar acţiuni ale sale nu mă fac în nici un caz aliatul unor atacuri abjecte de felul celui din publicaţia citată.
        Cu atît mai puţin în chiar ziua în care militantului chinez pentru dreptuile omului, Liu Xiaobo, i s-a decernat Premiul Nobel pentru pace, posibil şi ca ecou al Petiţiei în sprijinul militantului chinez, iniţiată de Vladimir Tismăneanu şi care, într-adevăr, a avut o uriaşă „circulaţie” pe net. 
       Dar, iată, ca într-un grotesc „contrapunct”, ce ne spune nouă Cotidianul că :
       
          Circula pe net
Tismăneanu a intrat in SUA cu un paşaport şi un nume fals!
       AcasăAccente
„AMBASADA ROMANIEI IN SUA!
 Ministru Consilier
 Domnule Cristian Gaginsky Vă rog trimiteti Presedintelui Romniei acest document. Presedintele Romaniei Traian Basescu! Excelenta !Trimit atentiei dumneavoastra un memoriu cu o importanta deosebita. El reliefeaza pentru prima data faptul ca Vladimir Tismaneanu a fost trimis in Statele Unite ca agent al securitatii romane. Surse absolut sigure documenteaza faptul ca infiltrarea s-a produs sub un nume fals cu un pasaport fals . In consecinta, va adresez rugamintea de a deschide de urgenta o ancheta la nivel prezidential. Mentionez ca în calitate de cetatean american am cerut o ancheta organizatilor de investigatie si de emigratie a SUA. O copie a acesteui document a fost trimisa Ambasadei SUA de la Bucuresti. Va rog a confirma primirea memoriul si numarul de inregistrare. Robert Horvath-Deva, cineast USA DESCHIDETI:… editat*devanewyork.*editat**editat*)”
   
      Într-adevăr, pentru ca aşa ceva să „circule”, nu are nevoie de „paşaport”, ci de un certificat de sănătate mintală!
Reclame
Posted in: Spune acum!