S-a stins Vasile Paraschiv!

Posted on februarie 4, 2011

25       Un mare luptător anticomunist, pentru libertate şi democraţie, pentru demnitate şi adevăr s-a stins. Nu l-am întîlnit personal niciodată. Înainte de Revoluţie, l-am căutat la Ploieşti, în 4 şi 5 decembrie 1989. M-am ales cu tot atît cu cît s-a ales şi Michel Poullet, jurnalist la „Liberation”,  cîteva luni mai devreme: cu o cicatrice în formă de semilună pe frunte, deasupra arcadei drepte. Era o „urmă” lăsată, evident, de un stîngaci şi la mine şi la Michel. Şi de acelaşi obiect contondent: un box. Mai mult, chiar în acelaşi hotel din centrul oraşului. Pe Michel l-am întîlnit, în 1990, la Paris. Ne-am comparat cicatricile „paraschiviene”: erau identice. Pe Vasile Paraschiv nu l-am mai căutat şi nu l-am întîlnit, astfel, niciodată în viaţă. Îmi dau seama acum că rana aceea va rămîne deschisă definitiv. Astfel, voi simţi pînă la moarte, pe frunte, arsura prezenţei sale în memoria mea.

        Dumnezeu să-l odihnească în pace!

        După postare. Am primit de la fostul meu camarad, Gheorghe Iosif, unul dintre membrii fondatori ai Sindicatului Independent „Mişcarea 15 Noiembrie” din Braşov, următorul mesaj, pe care îl adaug aici:

       ” Îţi trimit două fotografii. Una cu locuinţa eroului – locuia într-un bloc din centrul Ploieştiului, la etajul doi. În a doua era grav bolnav, fiind îngrijit de soţia sa, alături de care l-am fotografiat. Dumnezeu să-l mîntuiască!”

        Să fie primit şi împărtăşit!

Publicitate
Posted in: In Memoriam