Lecţia teribilă a Argentinei! …dar, pentru cine?

Posted on mai 14, 2011

19       Am primit, de la un prieten, prin e-mail o scrisoare, un comentariu-introducere sau prefaţă şi un link pe care dacă dai clic poţi viziona un lung metraj documentar. Este într-adevăr impresionant. Oferă o mulţime de teme de meditaţie. Chiar merită văzut. Singura întrebare pe care o pun acum este: de către cine? Ce-ar fi dacă, înainte de a îşi începe Congresul, conducerea P.D.L. ar proiecta delegaţilor acest film? Oricum, cel puţin dumneavostră îl puteţi viziona aşa cum l-am vizionat şi eu: fără iluzii şi, mă tem, fără speranţe!

 Colapsul Economic al Argentinei – poate fi o lecţie pentru România ?
                                                 (Film documentar cu subtitrare în limba româna)

                  Undeva, cîndva, am văzut la televizor marile mişcări de mase, devalizarea, magazinelor, disperarea unor oameni aparţinînd unei ţări bogate dar care acum mureau de foame !!!
                  Se întîmpla în 2001 şi pentru foarte mulţi dintre noi a fost doar o Ştire !!
                  Ieri am văzut documentarul şi ce m-a frapat au fost suprapunerile aprope punct cu punct cu situaţia României: 
         – Şi ei au avut o industrie naţională foarte puternică ce asigura 95% din necesarul intern.
         – Şi ei au avut datorii foarte mici ( prin 70 aveau cam 7 miliarde ).
                  Pe urmă, în 25 ani au făcut datorii de 170 miliarde !!! 
                  S-a vîndut TOT la ei!!! 
 
                  În film se face o afirmaţie interesantă ( filmul este făcut înainte de 2004, veţi vedea de ce această dată !!!!! ): „Cum că nici o ţară din lume nu a renunţat fără război la rezervele ei de petrol şi gaze”. Ei şi-au vîndut petrolul care valora 25 miliarde cu 2,5 miliarde !!! Nu cunoşteau situaţia României !!! „Noi” fără nici un război l-am cam dat de pomană la OMV ( mult mai ieftin decît l-au dat ei ) cu vreo 6-700 de milione ( dacă ţin bine minte) !!!. Deci ei pot spune că nu sunt singurii proşti din lume …
                 APOI s-au îndatorat foarte mult, şi-au distrus economia proprie şi au ajuns muritori de foame. 
                 Şi la iei băncile s-au îndatorat iar datoriile băncilor au devenit datoria Argentinei !!!
                 Şi la ei, stînga şi dreapta şi-au dat mîna împreună cu liderii sindicali, şi rezultatul a fost că cei bogaţi s-au îmbogăţit şi mai mult şi cei săraci au ajuns muritori de foame. 
                 Au vîndut ramurile strategice ( monopoluri ). Imediat au crescut tarifele fără ca cei ce le-au luat să investescă un cent îăn dezvoltare.
                 Vezi la „noi” Romtelecom-ul, IMGB-ul vîndut în 97 pe 500 miidolari !!! ( a fost considerat atunci privatizare de succes ! )
                 Argentina avea 90.000 de km de cale ferată, după terapiile de austeritate mai aveau 8000km !!! Asta urmează acum la „noi” !!!
                 Deşi se spunea că s-au privatizat pentru eficientizare şi diminuarea subvenţiilor, s-au dat subvenţii în continuare, dar acum pentru firme străine !!!
                 Şi la ei Congresul ( Parlamentul la noi ) a fost cumpărat şi singura lor treabă era să ridice mina ca să valideze legile antinaţionale. 
                 Rezultatul final …….
                 De la 18% copii subnutriţi, se ajunsese în 2000 la 84% subnutriţie …..În fiecare zi mureau în Argentina de foame aproximativ 100 de oameni !!!
 
       Investiţi 2 ore din timpul dumneavoastră pentru a vedea acest film, nu e ficţiune, este povestea unei ţări, Argentina, prospere şi fericite odinioară. 
                    http://www.youtube.com/watch?v=ksoha6uPHa4&feature=related

Posted in: Ipote(nu)ze