Festina lente, sed mirabilis! Propunere pentru weekend

Posted on ianuarie 28, 2012

14 

      Mi-am dorit încă din copilărie o motocicletă. N-am avut niciodată mai mult decît o bicicletă. Mifa. Nici măcar o „motocicletă de lemn„, precum mai tînărul meu prieten, poetul Ştefan Manasia.

       Am descoperit, însă, de ceva vreme, un loc în care, odată intrat, pot să fac (virtual) unele dintre cele mai minunate călătorii: o compensaţie tîrzie pentru un vis suspendat sine die. DEX – ul ne spune despre motocicletă: „Vehicul cu două roți în linie sau cu trei roți în triunghi isoscel, montate pe un cadru, cu motor cu ardere internă, construit pentru una sau două persoane. – Din fr. motocyclette.”  Vă asigur că în spaţiul virtual despre care vă vorbesc am descoperit nu un „triunghi”, ci un minunat poliedru cu nenumărate (supra)feţe. „Arderea internă” de aici degajă o energie spirituală excepţională, avînd forţa de a te „teleporta” în locuri pe care altfel, probabil, nu le vei străbate niciodată.

       Vă propun şi dumneavostră să rulaţi prin acest spaţiu. Puteţi să vă alegeţi traseele sau temele. Singuri sau cu prietenii. În orice caz, împreună cu motoriştii de la Festina Lente. Adică, de aici: http://calatoriifestinalente.wordpress.com/ .

        Cu Festina Lente nimeni nu e singur! Cred că e un mesaj bun  pentru acest weekend geros (dar şi înfierbîntat!).

Posted in: Uncategorized