Demisia lui Emil Boc: o „victorie a la Pyrrhus” pentru U.S.L.?

Posted on februarie 6, 2012

31       Nu fac parte dintre aceia care explodează de bucurie atunci cînd conducătorii ţării par a-şi „frînge gîtul”. Nu uit vorba veche: „schimbarea domnilor, bucuria nebunilor„! Sper ca vremea rece de afară să îi ajute pe cei care cred că au repurtat o victorie să judece „la rece”. Să nu se trezească, mai tîrziu (prea tîrziu),  spunînd, ca Pyrrhus: „Încă o victorie ca aceasta şi suntem pierduţi!”.

        Schimbarea guvernului nu va rezolva problemele grave ale guvernării în România şi nu va „îngheţa” valul de proteste ale nemulţumiţilor din pieţele publice ale oraşelor româneşti. S-ar putea, însă, să ofere o „gură de oxigen” P.D.L.-ului, care arată ca un alergător de zece mii de metri obligat să alerge un maraton: aproape fără suflu! Dar, în acelaşi timp, de cealaltă parte a „arenei”, U.S.L. pare mai degrabă pregătită pentru probe de…  sprint! Ori, ceea ce stă în faţa noilor „atleţi” ai guvernării e o probă de… trei mii de metri cu obstacole!

        Pe care – a devenit foarte clar în ultimele trei săptămîni – poporul nu mai vrea s-o alerge singur!

Update. Citiţi o dezvoltare a temei în această postare a lui Dorin Tudoran: http://www.dorintudoran.com/2012/02/07/manusa/ .

Reclame
Posted in: Spune acum!