Stop ACTA! şi la Cluj: „Haideţi cu noi, ACTA la gunoi!”

Posted on februarie 8, 2012

6       Pe reţeaua de socializare Facebook a început să circule un mesaj care îi invită pe clujeni în stradă. De această dată, protestul este îndreptat împotriva  ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement – Tratatul Comercial Anti-Contrafacere). (despre ACTA vezi  http://ro.wikipedia.org/wiki/Acordul_comercial_%C3%AEmpotriva_contrafacerii , 

dar  şi şhttp://www.youtube.com/watch?v=yn7-umK6wUs&feature=player_embedded !)

       „Sâmbătă, 11 Februarie 2012, vă aşteptăm în stradă, începând cu ora 17  pentru a protesta într-un mod paşnic şi creativ împotriva A.C.T.A.. Astfel ne exprimăm solidaritatea față de celelalte ţări din Uniunea Europeană participante la manifestaţie. Vă aşteptăm la construcţia unui viitor comun bazat pe libertatea de exprimare!”.

       Protestul urmează să aibă loc în Piaţa Unirii. Până în acest moment peste 5000 de oameni şi-au exprimat dorinţa de a ieşi în stradă sâmbăta viitoare.

       Manifestaţii împotriva ACTA vor avea loc şi în alte oraşe din ţară precum Bacău, Braşov, Alba Iulia, Timişoara şi Bucureşti, dar şi în alte ţări europene: Franţa, Belgia, Germania, Suedia, Bulgaria etc.

       (Conform http://ziuadecj.realitatea.net/eveniment/clujul-spune-nu-acta-peste-5000-de-persoane-sunt-asteptate-in-piata-unirii-video–83437.html )

        Pentru o „hartă” completă a protestelor anti-ACTA vezi: http://www.criticatac.ro/14101/romania-spune-nu-acta-invita-ti-prietenii-protest/ .

Etichetat: , , ,
Posted in: Spune acum!