Echinocţiul poeţilor. La Biblioteca judeţeană „Octavian Goga” – Cluj

Posted on martie 20, 2012

2               Primăvara poeţilor. Poeţi la echinox
Filiala Cluj a Uniunii Scriitorilor din România în colaborare cu Biblioteca judeţeană „Octavian Goga” Cluj vă invită la o întâlnire cu poezia în prag de primăvară.
 
               Miercuri, 21 martie, ora 13, la sediul bibliotecii judeţene (Calea Dorobanţilor nr. 104), vor citi din versurile lor: Ioan Pavel Azap, Horia Bădescu, Mariana Bojan, Hanna Bota, Doina Cetea, Ion Cristofor, Iulia Cubleşan, Constantin Cubleşan, Vasile Gogea, Gabriela Leoveanu, Rodica Marian, Victor Constantin Măruţoiu, Marcel Mureşeanu, Mircea Popa, Adrian Popescu, Aurel Rău, Persida Rugu, Rodica Scutaru-Milaş, Flavia Teoc, Adriana Teodorescu.
              Moderator: Irina Petraş.
Recitalul se va încheia cu o şedinţă de autografe Carte în dar.
              Acest eveniment este dedicat zilei de 21 martie care a fost declarată de UNESCO drept „Ziua mondială a poeziei“, în ziua echinoctiului de primăvară, şi este marcată pretutindeni pe glob. Începutul a fost făcut în timpul celei de a 30-a sesiuni susţinute la Paris în octombrie – noiembrie 1999, iar scopul principal al acestei acţiuni întreprinse de UNESCO a fost de a sprijini diversitatea lingvistică prin intermediul poeziei.