Zilele „Lucian Blaga” la Cluj – Ediţia a 22-a

Posted on mai 3, 2012

1 Zilele Lucian Blaga

Ediţia a 22-a
Din program

10 mai
– ora 12, la sediul Filialei Cluj a USR întîlnire cu Basarab Nicolescu şi cărţile lui (lansarea volumului  De la Isarlik la Valea Uimirii ).
 
– ora 18,15 – la Studioul de Radio Cluj – vernisajul expoziţiei Ovidiu Petca:  Metamorfozele lui Faust.
– ora 19 – în Sala de spectacole a Studioului de Radio Cluj, recital de poezie Vocile Clujului (transmis în direct, spectacolul e primul dintr-o serie proiectata în colaborare cu Radio România Cluj).
 
11 mai
– ora 12 – la sediul Filialei Cluj a USR – masă rotundă şi lansarea celor mai noi titluri de exegeză blagiană: C. Fântâneru (reeditare), Dan Damaschin, Mariana Istrate, Olesea Ciobanu; dar şi a traducerilor în bulgară din poezia blagiană semnate de Ognean Stamboliev.
– lansarea suplimentului special Meridian Blaga al revistei Tribuna .
 
Premiile Concursului Recitindu-l pe Lucian Blaga, la sediul Facultăţii de Ştiinţe Politice, Administrative şi de Comunicaţii.

_____________________________________

 

                Prezenţa filosofului Basarab Nicolescu la Cluj îmi oferă prilejul să readuc în memorie un fascinant video-interviu al acestuia, înregistrat în urmă cu aproximativ doi ani, la Sighetu Marmaţiei: 

http://www.sighet-online.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=10767:video-interviu-cu-basarab-nicolescu-la-sighet&catid=70:importante&Itemid=27 .

Posted in: Uncategorized