„Afaceri”-le de „la Dresden” ale scriitoarei Beate Baum lansate la Cluj

Posted on iunie 3, 2012

0Librăria Book Corner şi Editura Napoca Star vă invită luni, 4 iunie, de la ora 18.00, la lansarea romanului „Afaceri la Dresden” scris de Beate Baum. La eveniment vor participa, alături de autoare, sosită în România într-un turneu de promovare a cărţii, traducătorul volumului – Edmond Nawrotzky-Török şi Dinu Virgil – reprezentantul editurii Napoca Star.

 Despre carte

Seria de romane poliţiste scrise de Beate Baum, a căror acţiune se desfăşoară la Dresden, cuprinde deja şase volume şi îi încântă pe critici şi cititori deopotrivă. „Afaceri la Dresden” este primul roman apărut în limba română şi a fost tradus de curând de către Edmond Nawrotzky-Török, cadru didactic la Departamentul de Limbi Moderne şi Comunicare în Afaceri (FSEGA – UBB).  Despre volum presa din Germania scrie:

“Beate Baum stăpâneşte acel stil laconic ce desemnează un roman poliţist bun. Prin aceasta, acţiunea dobândeşte ritm alert şi dramatism. Ea ştie să creeze suspans… Ea descrie realitatea dură a crimei, însă niciodată de manieră rece. Este un roman cu temperatură corporală, chiar puţin ridicată, aşa cum se întâmplă în cazul îndrăgostiţilor, ale căror sentimente sunt răscolite.” (Dresdner Neueste Nachrichten)

Beate Baum… îi duce pe detectivii particulari în două direcţii diferite. Iritarea este la fel de îmbucurătoare ca şi sensul pentru realitate al autoarei.” (Sächsische Zeitung)

Despre autoare

Beate Baum s-a născut în anul 1963 la Dortmund. În timp ce era studentă la Bochum, la Facultatea de Litere, a lucrat ca femeie de serviciu, infirmieră pentru persoane cu handicap şi agent publicitar. Mai târziu, s-a specializat ca jurnalistă la un cotidian din Thüringen şi a trăit o vreme în nordul Angliei, la Liverpool. În anul 1998, dragostea o determină să îşi mute domiciliul la Dresden, unde trăieşte, începând cu anul respectiv, ca jurnalistă liber-profesionistă, temele ei principale fiind cultura şi călătoriile, precum şi în calitate de autoare de romane poliţiste. Reportajele ei despre Marea Britanie, Irlanda şi S.U.A. apar în ziare şi reviste din întreaga Germanie.

Valentin Derevlean

Coordonator Book Corner

Grupul Librarium