SIMPOZIONUL INTERNAŢIONAL DE SCULPTURĂ – ArtFORest 2012 – ANDEZIT – SÂNGEORZ-BĂI – ROMÂNIA

Posted on iulie 20, 2012

0       Simpozionul internaţional de sculptură “ArtFORest 2012 – Andezit” de la Sângeorz-Băi, proiect aflat la  a xx-a ediţie se desfăşoară în perioada 20 iulie-10 august la MUZEUL DE ARTĂ COMPARATĂ din Sângeorz-Băi.
 
 
        Scopul major al proiectului este acela de a continua tradiţia taberelor de artă plastică în cadrul Muzeului de Artă Comparată de la Sângeorz-Băi şi de a realiza lucrări pentru muzeul LandArt.În spaţiul european, astfel de tabere de creaţie cu feed-back diseminat direct în rândul populaţiei sunt organizate frecvent; din iniţierea unei asemenea tradiţii şi în plan autohton vor avea de beneficiat pe termen lung nu numai artiştii, dar mai ales publicul participant – elevi, studenţi şi comunitatea locală. Un alt scop urmărit pe termen lung este acela de a îmbogăţi patrimoniul Muzeului de Artă Comparată din Sângeorz-Băi cu lucrările ce vor fi realizate pe durata simpozionului.
 
         Proiectul este realizat sub auspiciile  Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional, Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Complexului Muzeal Bistriţa–Năsăud şi  Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa-Năsăud.
 
 Marius Bacriu
 Gyori Csaba
 Emil Cassian Dumitras
 Maxim Dumitras
 Nicolae Fleissig
 Bogdan Hojbota
 Nesrin Karacan
 Alexandra Muresan
 Ozgur Ozberkan
 Eugen Petri
 Florin Purcaru
 
             Invitaţi sunt criticul de artă Pavel Şuşară şi istoricul de artă Vasile Duda.

Maxim Dumitraş

www.maximdumitras.ro
www.macsb.ro

Publicitate
Posted in: Uncategorized