O ştire, oarecum aşteptată, despre Lance Armstrong, mega starul ciclismului mondial (http://www.cbsnews.com/8301-400_162-57499550/usada-to-ban-armstrong-for-life-strip-tour-titles ), explodează zilele acestea în media, odată – dar fără nici o legătură – cu publicarea primelor date preliminare ale recensămîntului populaţiei efectuat în România în 2011.
Desigur, USADA (The U.S. Anti-Doping Agency) nu are nici o legătură cu INS (Institutul Naţional de Statistică din România). Dar, publicarea, pînă la urmă inevitabilă, în 2013 de către INS a datelor oficiale finale ale recensămîntului este previzibil să conducă la o constatare similară: anume, „dopajul”, pînă la limita „letală”, a „cvorumului” impus referendumului pentru demiterea preşedintelui Traian Băsescu, din 29 iulie 2012.
I se va retrage acestuia, în acest caz, „titlul” de „preşedinte jucător”? dar celorlalţi „ciclişti” din „echipă”?
Sau se va „fundamenta” o nouă noţiune de „lovitură de stat”(istică)?
(Nu mai formulez şi alte întrebări pentru a nu fi acuzat că „intimidez”, „stresez”, „defăimez”, „decredibilizez” prea sensibilele, pudicele, emotivele noastre instituţii de „arbitraj”!)
Dan Danila
august 26, 2012
Cred ca recensamantul nu cuprinde romanii din strainatate cu drept de vot, care au fost luati in considerare la Referendum; in rest, numai listele comunicate de Minister trebuie luate in calcul si nimic altceva. Datele oricarui recensamant sunt mai perisabile decat un boboc de trandafir pus in glastra, zilnic se modifica structura populatiei…
vasilegogea
august 26, 2012
@Dan Danila
De acord, dar nici listele permanente cu cetatenii romani cu drept de vot nu cuprind pe toti cetatenii romani cu drept de vot. Si aceasta nu e o discriminare!
tirguketrii
august 26, 2012
Aproape că n-am ce cugeta: alunizare au ba (s-a dus şi Neil A., dar nu pe Lună, ierte-l Domnul!); sportiv sau drogat; politică sau rahat politikcat… Scuze!
Statisticile, oricît de aproape de realitate ar fi, nu o pot oculta pe aceea că s-a luptat necinstit din toate părţile şi-n deplin dispreţ faţă de cetăţeanul onest. Iar, dacă s-a mai „marş-at” cum s-a mai mers „la vot” pînă la referendum(?!?), de-acum eu ştiu cine se va duce şi de ce, da’nu-i spui pe nume. Că omenia, cinstea, dreptatea nu se instaurează prin vot, asta-i sigur!
Şi-am mai fi multe de oftat, da nu cu ofturi ca ale mele se schimbă în bine lumea.
Mă bucur că dl Gogea revine-n satul internaut, aruncîndu-ne grăunţe de taifas!
vasilegogea
august 26, 2012
@tirguketrii
Din pacate, pentru asemenea „graunte” nu e niciodata… seceta!
Iancu Motu
august 26, 2012
Ce mai poti spune cand un mare sporiv este decalificat din cauza dopajului? Pai nimic altceva decat ca si politicienii sunt cam dopati, daca nu cumv chiar drogati. Cu putere! Ca agentia de profil de prin Romania ( ceva cu antidrogul) cu se ia de ei este de inteles. Pentru ca aceasta, ca de altfel si alte agentii nu au reusit nici macar sa ne numere. Cat de cat corect. Nu doar pe cei peste 3 milioane de concetateni care sunt raspanditi prin lumea larga. N-au fost capabili sa ne numere nici macar pe cei aflati inca in tara. Asa ca imbatati de duhul si beneficiile puterii, unii dintre politicieni, numara dupa cum le vine bine. Bine pentru interesele lor.Pentru ca mai apoi sa ne lase pe mana de acum celebrei Curti Constitutionale. Adica tot un gen de masa verde numai ca de data asta culoarea e alta.Pana la urma vom ajunge sa ne numaram noi insine, cam in genul in care o fac copiii la scoala sau cum se facea pe vremuri in armata. Vom iesi pe la usi si ferestre si ne vom striga numarul. Ca atare INS sau alte agentii nu vor avea de facut decat sa consemneze un numar final. Sau, cine stie, poate ca o initiativa de genul sa purtam cate un numar pe tricou, camasa sau ce o fi, va duce la un numar corect. Si am avea si senzatia ca participam la o competitie in care nu se va trisa, nu se va dopa nimeni!
tirguketrii
august 26, 2012
Purtatul de numere/crotale/obezi etc. n-ar fi o noutate pentru universul concentraţionar în care călvărim.
Vi-l ofer pe Neil, tout frais trepasse: http://fr.news.yahoo.com/mort-neil-armstrong-premier-homme-%C3%A0-avoir-march%C3%A9-192134871.html Cine-mi spune unde-a ajuns să pună piciorul acum, primeşte un şut… pînă-n Marte.
vasilegogea
august 26, 2012
@Iancu Motu
Pai, n-avem fiecare un c.n.p., unic si personal?
Iancu Motu
august 26, 2012
Vasile,
c.n.p.-ul unic si personal, cum zici, este un…moft! Dupa parerea unora. Asa ca, daca vrem sa ne stim cati mai suntem propun sa ne dam, fiecare, cate un numar. Cand se ajunge la ultimul ( din tara sau din strainatate) sa le spunem si celor de la INS sau de prin alte locuri. O spun nu doar sa ma aflu in treaba! Am vazut cu ochii mei morti pe listele electorale permanente, persoane pe care le stiu de cel putin 3 ani in strainatate si care nu intentioneaza sa se mai intoarca si altele.Ca au drept de vot este evident. Dar i-a intrebat cineva daca mai vor sa voteze? In plus CNP-ul daca este folosit ” cu cap” iese ceva de speriat. Nu de altceva dar la noi scaderea e valabila numai cand sa ni se taie din drepturi. Sa scazi pe toti cei care din varii motive nu au drept de vot e o chestiune de cel mult o zi de munca. Scazi pe toti cei care n-au 18 ani, altii si iese! Dar nu iese ce vor unii sau latii. Aici e problema.
Gheorghe Campeanu
august 26, 2012
Stimate domnule Gogea, multumiri pentru prilejul de a constata, inca o data, cit de debilitante au devenit acrobatiile de semnatica statistica.
Dezamagitor acest epilog al carierei lui Lance Armstrong, dar incomaparabil mai trista mi se pare stirea mortii celuilalt Armstrong, cel care a coborit primul pe Luna. Duminica senina va doresc.
Mircea Platon
august 26, 2012
Am citit ca organizatorii nu stiu pe cine sa proclame castigatori ai Turului Frantei in locul lui Armstrong. Si cei care au terminat pe locurile 2-3 cu ocazia castigarii turneului de catre Armstrong au fost descoperiti intre timp folosind substante interzise. Toti se dopau! Turul Frantei, ca si viata politica de la noi, pare a fi ajuns o competitie fara campioni adevarati.
vasilegogea
august 26, 2012
@Iancu Motu
Da, prietene, „scaderile” se fac uneori dupa regulile… adunarii!(ca sa-l parafrazez pe celebrul Moisil). Imi aduc aminte (poate, si tu) de sinistrul caz al clujeanului care si-a tinut mama decedata „sechestrata” in casa, inca un an, doar pentru a-i incasa pensia!!
vasilegogea
august 26, 2012
@Gheorghe Campeanu
De acord. As spune, totusi, ca Neil Armstrong a urcat chiar si atunci cind a coborit!
Multumesc pentru revenire si duminica asemenea! (la noi se anunta furtuna, pe seara…)
vasilegogea
august 26, 2012
@Mircea Platon
Da, grav si dezamagitor. Tare mi-e teama, insa, ca in politica, pe linga „competitori”, care sunt „dopati”,cel putin in aceeasi masura sunt „drogati” si „arbitrii” (a se citi alegatorii).
Dan Danila
august 27, 2012
Listele electorale permanente sunt cele mai exacte daca sunt actualizate corect de primari; un recensamant al carui rezultat final se da dupa un an este o gluma sinistra! Unde sunt banii dati pe softuri si alte asemenea facilitati menite sa usureze si sa accelereze trimiterea datelor? daca in epoca Internetului nu suntem in stare sa trimitem niste date pentru centralizare, inseamna ca exista un interes ca acest lucru sa nu se intample !
Ozn de Brașov
august 27, 2012
informatica este dezvoltată ca să ne controleze ei pe noi,nu noi pe noi,n-ați știut?!
vasilegogea
august 27, 2012
@Dan Danila & @Ozn de Braşov
Ca ţară membră cu drepturi (şi obligaţii) depline a U.E., România a „executat” un recensamint al populaţiei după regulile EUROSTAT. Este rational de acceptat ca rezultatele interpretate (social, cultural, confesional, categorii de vîrstă, etnic, profesional, educaţional, d.p.v. al stării de sănătate, sărăcie v. bogăţie, sexual s.a.m.d.) ale despuierii complete a datelor culese să dureze, să zicem, un an. Dar, comunicarea unei „simple” cifre finale, numărul populaţiei la data efectuarii recensamintului, ar fi trebuit sa poata fi comunicata a treia zi după încheierea acţiunii de recenzare. Acest număr nu depinde de numărul de scaune din bucătăriile de vară de la munte! Acest numar poate influenta, insa, un eventual referendum cu cvorum. Cum s-a văzut. Acum, e cam greu pentru guvernul Boc (care a organizat recensamintul) sa explice cum se poate ca la o populatie de 19 milioane de locuitori sa ai 18 milioane de alegatori!Despre bani si softuri nici nu mai face sa vorbim: „mofturi”!
InimaRea
august 27, 2012
Bulibăşeala statistică e premeditată. Ce şi-or fi zicînd liderii noştri politici: Prestigiu nu mai avem de pierdut şi, oricum, măgăreaţa cade pe români – care rămîn – nu pe noi, care ne luăm „daru'” şi dispărem în ceaţă.
Neplăcut e că mai sînt destui care le caută-n gură, ba-i mai şi bat pe alţii la cap cum că aşa ar fi bine. Vezi-Doamne, sînt experţi în democraţie.
vasilegogea
august 28, 2012
@InimaRea
…în ceaţă, în ceaţă, în ceaţă…
Dan Danila
august 29, 2012
Cred ca numarul parlamentarilor si al parlamantarilor europeni este direct legat de numarul locuitorilor… manipulandu-l pe acesta din urma, putem avea mai multi (sau mai putini, ceea ce nu vor domnii politicieni) parlamentari decat am avea dreptul… apoi, marja aceasta de inexactitate balcanica, merge si asa, e o alta cauza… cetatenii romani din strainatate sunt importanti doar cand e nevoie de ei… dreptul de a alege si a fi ales, consfintit de Constitutie, devine la noi negociabil precum pretul ridichilor…