Un îndemn de la Platon (Mircea): „Guvernaţi cu faţa spre România”!

Posted on august 30, 2012

9       Pornind de la o celebră replică, rostită inimitabil de regretatul mare actor Vasile Niţulescu într-un film, altfel mediocru, de prin anii ’70 ai secolului trecut, istoricul Mircea Platon, adresează U.S.L.-ului un îndemn mai mult decît pertinent pe blogul domniei sale, sugestiv numit Focuri în noapte, tocmai din Toronto:

       “Ocupaţi gările!”: adică instituţiile. USL nu are de ce să lucreze din stradă în momentul în care se află la guvernare. Din stradă sunt siliţi să lucreze pedeliştii care au pierdut guvernarea. Dacă nu a contat votul a opt milioane de cetăţeni, cu atât mai puţin vor conta strigătele câtorva mii, poate zeci de mii, de manifestanţi. Poporul a votat, dar voinţa lui nu a fost respectată. Cu alte cuvinte, România se află în criză de reprezentare. Băsescu nu reprezintă voinţa populară. Dar USL poate încă dovedi că merită şi că e capabilă să o reprezinte. Manifestaţiile de stradă nu îşi au deci rostul. Pentru că deficitul nu e de manifestare a voinţei populare, ci de reprezentare a voinţei populare. Clasa noastră politică nu poate pune în practică nici măcar voinţa populară exprimată până acum, legal, civilizat, prin vot. Nu cred că ar face faţă unei inflaţii de voinţă populară exprimată prin manifestaţii de stradă.

         (Citeşte tot articolul aici: http://focuriinnoapte.blogspot.ro/2012/08/guvernati-cu-fata-spre-romania.html#comment-form)

        Are dreptate „omul nostru din… Ontario”! Cînd ai ajuns „şeful gării” nu strigi după trenuri, sau, şi mai grav arunci cu pietre în ferestrele vagoanelor, ci iei măsuri ca acestea să circule în siguranţă şi fără întîrzieri. Toţi călătorii să cumpere bilete iar compartimentele să fie curate şi aerisite. A fi un bun „şef de gară” nu înseamnă doar să fii un funcţionar încruntat, înseamnă ceva mai mult, să fii unul funcţional. Altfel, fie trenurile vor deraia, fie nu va călători nimeni cu ele.

         De meditat! Nu credeţi?

Posted in: Spune acum!