A încetat din viaţă prof. univ. dr. Gheorghe Şişeştean (25 apr. 1954 – 28 oct. 2012)

Posted on octombrie 30, 2012

1 
Duminică, 28 octombrie a.c., am primit incredibila veste a trecerii la cele veşnice a colegului şi prietenului apropiat, prof. dr. Gheorghe Şişeştean, sociolog şi antropolog de renume, profesor universitar îndrumator de doctorat la Universitatea din Oradea.
 
S-a născut într-o primăvară luminată, puţin după sărbătoarea Sfântului Gheorghe, pe 25 aprilie 1954 in Şişeşti, într-o familie cu puternice tradiţii culturale şi religioase, nepot de frate al celui care mai târziu avea să devina P.S. Episcop Ioan Şişeştean.
 
A avut privilegiul să se formeze în sociologie la Universitatea din Bucureşti în cadrul unei generaţii excepţionale, alături de cele mai importante nume care ilustrează azi această specialitate. A făcut apoi studii doctorale în antropologie la Paris, la celebra Ecole des Hautes Etudes en Sciences Sociales.

Într-o carieră didactică exemplară la Universitatea din Oradea, profesorul Şişeştean a contribuit la formarea a mii de studenţi, a publicat un numar de optsprezece cărţi şi mai multe zeci de articole de specialitate. Într-un cuvânt, a fost unul dintre cei mai importanţi sociologi din partea de nord-vest a României.Am fost colegi din tinereţe şi ne-a legat o prietenie adevarată şi un sentiment de solidaritate intelectualătimp de peste patruzeci de ani. Şi a trecut, iată, pe neaşteptate prin pânza subţire de lumină în lumea de dincolo, tocmai pe la Sfântul Dumitru, de pomenirea morţilor, când puterile dumnezeieşti coboară pentru o vreme în adâncuri, dar numai spre a dezlega durerile celor ferecaţi, numai ca să reînvie şi să revie cu o viaţă nouă, aducând pentru noi cei ramaşi încă aici făgăduinţa învierii şi certitudinea viitoarei primăveri a vieţii veşnice.Fie ca Bunul Dumnezeu să te ocrotească, să te călăuzească în eternitate şi să te aşeze cu drepţii săi.Serviciul religios va avea loc la Zalău, marţi, 30 octombrie a.c., ora 12.00, iar înmormântarea în localitatea Şişeşti, la ora 15.30.
(Prof. Dr. Nicolae Iuga)
______________________________________
 
Pe acest blog Profesorul Şişeştean a publicat următoarele studii:
 
 
 
 
Îi suntem recunoscători. Dumnezeu să-l odihnească în pace!
Posted in: Uncategorized