La Făgăraş,
în atmosfera încărcată de istorie, mai veche sau recentă, a Cetăţii, se va desfăşura, din iniţiativa Consiliului local şi a Primăriei, cea de a V-a ediţie a
Zilelor comemorative Octavian Paler. *
Posted in: In Memoriam
Posted on mai 26, 2013
La Făgăraş,
în atmosfera încărcată de istorie, mai veche sau recentă, a Cetăţii, se va desfăşura, din iniţiativa Consiliului local şi a Primăriei, cea de a V-a ediţie a
Zilelor comemorative Octavian Paler. *
Culai
mai 26, 2013
Îmi rememberez multe, bune şi ne-bune, despre OP. Nu-i contest talentuldiscursiv retoricesc, dar nici ingenieria-i malefică, ajunsă cotidiană mască. M-a derutat permanent acel talent de hopa-mitică propriu nu numai lui… Cîţi ca dînsul mai fură, mai sunt încă!
Ce bine-i să fii pe cai mari încă ani buni înainte de 1989, dar mai ales După!… Să te legitimezi ani mulţi şi buni corifeu al clasei muncitoare şi al partidului unic prin ST, prin S, prin etîcî… Şi să virezi subit la 180 grade politice, s-o faci pe moralistul-pleafturist şi al ălora, dar şi al ăstora. Pe bani buni, varii sinecuri, nu doar pe-o deşartă glorie !
Dumnezeu să îl Ierte!…
Deşi l-am ştiut un ateu pursînge (vezi-i şi „decalogul”), dar nu m-ar mira să-l aflu convertit ca Pascal ori guru-ul său, Voltaire. Şi-ngropat poate cu „sobor” de popi.
vasilegogea
mai 26, 2013
@Culai
Să luăm aminte la spusele Sfîntului Agustin: orice păcătos are dreptul la mîntuire, după cum nu toţi sfinţii au avut o biografie fără păcate!
Culai
mai 26, 2013
De asta, l-am şi lăsat pe Mîinile şi la Judeţul Bunului (şi chiar nu ştiu cît de) Milostivului Dominus nobiscum!
Anca Marin Butnarescu
mai 26, 2013
Sunt incantata de aceasta comemorare si mai ales de faptul ca are loc in ”batrana ” cetate a Fagarasului care respira o adevarata istorie prin toate zidurile.
Cele doua ”personaje” se combina perfect.
Felicitari pt organizare!
p.s. Mi-ar fi placut sa fiu prezenta…
InimaRea
mai 27, 2013
E lucru stabilit: există oameni cu prostul obicei de a o duce bine în toate vremurile; şi oameni cu bunul obicei de a o duce rău în toate vremurile. Între ei, medie nu se poate face, nici mediere. Fiindcă cei cu bunul obicei nu le pot ierta celorlalţi prostul obicei. Şi pentru că celorlalţi nici nu le pasă, nici de bunul obicei, nici de cei dăruiţi cu aşa ceva. Indiferenţă care mai tare-i îndîrjeşte pe neiertători, de-şi urmăresc neiertaţii şi dincolo de mormînt. După unele păreri, chiar şi d’outre tombe. Dar eu nu cred una ca asta căci ar însemna că-i tot aşa şi-aici, şi dincolo. Şi-ar trebui spus nu doar Precum în Cer, aşa şi pe Pămînt, ci şi Precum pe pămînt, aşa şi-n pămînt. Cum cerul şi pămîntul ar fi totuna, şi-atunci – subpămîntului n-ar trebui să-i corespundă un subcer?
Deşi ar fi bine să existe subcerul, ar coborî să-i mîngîie pe creştet pe cei cu bunul obicei. Oare i-ar ogoi? Sau i-ar îndreptăţi să ceară tăierea tuturor capetelor mai sus de subcerul lor?
Culai
mai 27, 2013
Se egzistă de cînd lumea bune şi proaste obiceiuri
Nu răspund, decît de ale mele. Pe ale altora, le las la Voia Întîmplării.
Măcar se întîmplă să mă bucur că – deşi-nţeapă, urzică – Dl de mei sus Egzistă!
vasilegogea
mai 28, 2013
@InimaRea
Orice „lucru stabilit” e lucru’ dracului! Si e lucru mort (stabil, inghetat, inert…)… Din fericire (ori, dimpotriva!) exista si „oameni care o duc bine”, dar „excavati” de indoieli „in toate vremurile”, dupa cum exista si „oameni care o duc rau in toate vremurile”, dar „daruiti” cu „pacea” certitudinii!
Asa incit, draga George, s-ar putea ca „subcerul” sa existe!