Împuşcată în cap pentru că vrea să meargă la şcoală!

Posted on iulie 12, 2013

125657_5566_everychildinschool_1_460x230L_1_460x230Anul trecut, teroriştii au bombardat autobuzul care transporta elevele unui colegiu din Pakistan spre casă, iar 14 dintre ele au ars de vii. Supravieţuitoarele au fost transportate de urgenţă la spital, unde o nouă bombă a explodat, rănindu-i pe apropiaţii fetelor şi pe asistentele care le-au sărit în ajutor.

Uneori, din întunericul cel mai înfricoşător ţâşneşte şi cea mai vie scânteie de speranţă. După ce a trecut prin aceste clipe e coşmar, Malala a avut curajul să continue să militeze pentru dreptul la educaţie al fetelor din Pakistan. Deşi a fost împuşcată în cap de extremişti, tânăra în vârstă de 15 ani a reuşit să supravieţuiască şi, având suportul a un milion dintre noi, a convins Guvernul să adopte noi politici educaţionale care asigură şcolarizarea tuturor fetelor din Pakistan!

Iar lupta ei nu se termină aici. Vineri, Malala va prezenta în cadrul ONU un plan global pentru asigurarea şcolarizării tuturor copiilor de pe planetă. Planul ei este extrem de simplu de realizat, iar costurile acestuia nu vor depăşi suma necesară pentru a construi două centrale electrice. În următoarele 24 de ore, haideţi să arătăm liderilor lumii că milioane de oameni sunt alături de Malala şi să le cerem să acţioneze acum pentru a transforma coşmarul provocat de extremiştii talibani într-o rază de speranţă pentru copii din întreaga lume

  ( Citeşte şi susţine-o pe Malala: https://secure.avaaz.org/ro/every_child_in_school_global/?fp .)

Posted in: Spune acum!