O Petiţie care n-ar fi trebuit să aibă motive pentru a fi lansată: Revista Literară Radio trebuie să rămînă!

Posted on iulie 15, 2013

9                Primesc de la prietenul meu, poetul Adrian Alui Gheorghe un mesaj absolut aiuritor! Cineva doreşte să elimine din grila de programe a Radio România Cultural (post public de radio!) o emisiune creată încă din 1939 de marele scriitor Vasile Voiculescu! Acest act nesăbuit, pe lîngă încălcarea flagrantă a sensului de a exista al acestui post de radio şi al caracterului său profund şi pozitiv popular, democratic, echivalează cu o a doua condamnare şi interzicere a lui Vasile Voiculescu însuşi. Cu speranţa, îndreptăţită, că se va reveni asupra acestei decizii, reiau şi aici acest mesaj de susţinere:

              ” Am aflat cu stupoare de eliminarea din grila de programe a radioului naţional a emisiunii de tradiţie şi de largă respiraţie culturală, REVISTA LITERARĂ RADIO, un etalon de profesionalism şi de promovare a valorilor culturale reale din societatea românească. Considerăm că această decizie a conducerii Radioului Naţional, a directorului acesteia, doamna Oltea Şerban Pârău personal, este una abuzivă, fără o consultare firească a publicului, fără discernămîntul profesional necesar care să evalueze corect potenţialul şi orizontul de aşteptare din partea publicului românesc. Realizatorii emisiunii din ultimii ani, doamna Teodora Stanciu şi domnul Constantin-Cristian Bleotu, s-au dovedit între cei mai inspiraţi şi mai adevăraţi profesionişti realizatori radio în domeniul culturii, demni continuatori ai iniţiatorului acestei emisiuni, scriitorul Vasile Voiculescu, care a înfiinţat această emisiune la nivelul anului 1939.

             Cerem revenirea de urgenţă în grila de programe a Radio România Cultural a emisiunii REVISTA LITERARĂ RADIO şi repunerea în drepturile profesionale a celor care au realizat-o strălucit în ultimii ani.”

            Semnează Petiţia pentru menţinerea emisiunii Revista literară radio în grila de programe a Radio România Cultural :

http://www.petitieonline.com/petiie_impotriva_eliminrii_din_grila_de_programe_a_radioului_nape

Posted in: Spune acum!