Anunţ important de la Editura „Adenium”!

Posted on august 16, 2013

1Editura Adenium – Rezultatele concursului de debut

              La 1 februarie a.c., Editura Adenium a anunţat lansarea unui concurs de debut pentru trei genuri literare – poezie, proză, eseu/critică/istorie literară – şi pentru grafică/bandă desenată. La termenul stabilit şi în condiţiile formulate în regulamentul concursului, au fost primite 68 de manuscrise de proză, 36 de poezie, 4 pentru secţiunea eseu şi 14 pentru grafică/bandă desenată. În urma fazei preliminare, au fost selectate cîte zece manuscrise pentru poezie, proză şi bandă desenată/grafică. Nici un manuscris de le secţiunea eseu n-a întrunit criteriile selecţiei preliminare. Manuscrisele selectate au fost supuse juriilor de specialitate pentru stabilirea cîştigătorilor. Juriul pentru genurile literare a fost alcătuit din Al. Cistelecan, Bogdan Creţu, Liviu Antonesei (membri) şi Gabriel Cheşcu (secretar). Juriul pentru grafică/bandă desenată a avut componenţa: prof. univ. dr. Atena Elena Simionescu, rectorul Universității de Arte „George Enescu” Iași, lector univ. dr. Cristian Nae, Universitatea de Arte „George Enescu” Iași, Alexandru Ciubotariu, ilustrator BD, directorul Muzeului de Benzi Desenate Bucureşti (membri), și Oana Nae (secretar).
              În urma analizei manuscriselor rămase în concurs, membrii juriilor au notat fiecare manuscris cu note de la 1 la 10. Secretarii juriilor au calculat mediile, care au condus la ierarhiile finale. Manuscrisele au fost desecretizate după încheierea procedurilor de jurizare. Cîştigătorii de la prima ediţie a concursului de debut al editurii noastre sînt:

Poezie:

Locul I: Ana Ionesei (Cluj-Napoca), Maldororiana.

Editura a decis să acorde Premiul Special „Adenium – Timpul” lui Adi Filimon (com. Chiajna, jud. Ilfov) pentru manuscrisul Ioaneş cel Bun. Ambele volume vor fi publicate.

Proză:

Locul I (la egalitate de puncte):

Cosmin Leucuţa (Arad), Laptele negru al mamei  şi

Beatris Serediuc (Timişoara), Varză. Ambele volume vor fi publicate.

Grafică/BD:

Adrian Serghie (Iaşi), 20.000 leghe sub mări (după Jules Verne). Albumul va fi publicat.

              Editura va lua imediat legătura cu cîştigătorii. Conform regulamentului anunţat, toate volumele vor fi publicate pînă la ediţia din acest an a Tîrgului „Gaudeamus”, vor fi lansate cu acel prilej şi vor fi sprijinite prin acţiuni de promovare: anunţuri, publicitate, serviciu de presă. Autorii vor primi cîte 50 de exemplare ca drepturi de autor, pentru propriile acţiuni de promovare.
               Pe 1 ianuarie 2014, vom deschide ediţia a doua a concursului. Vom adăuga şi o secţiune de teatru, întrucît au existat solicitări, din păcate, manifestate după începerea concursului.

15 August 2013, în Iaşi

Liviu Antonesei
Director editorial Adenium
Preşedintele revistei Timpul

Posted in: Uncategorized