„Umbra” lui Horia-Roman Patapievici la Cluj (II). „Primele declaraţii după un an de tăcere”

Posted on noiembrie 6, 2013

51            Graţie jurnalistului Mihnea Măruţă, avem posibilitatea (şi noi, cei care nu suntem sau nu mai suntem studenţi la jurnalism şi nici jurnalişti) să luăm la cunoştinţă conţinutul conferinţei   (căci, a fost şi o conferinţă, nu numai „declaraţii de principiu”) prezentate la Cluj de d-l Horia-Roman Patapievici, Doctor Honoris Causa  al Universităţii de Vest, din Timişoara. Domnul Măruţă a făcut un lucru nu uşor, dar util, transcriind discursul d-lui H.-R. Patapievici şi postîndu-l în foileton, în trei episoade, sub titluri rezumatoare autonome, pe blogul său. Act cultural generos, pentru care, personal, îi mulţumesc!
           Vă invit să le citiţi. Poate, şi comentariile. Semnificative, simptomatice şi unele, şi altele.

          Iată, aşadar, legăturile directe:
Patapievici-la-Cluj-300x219
http://mihneamaruta.ro/2013/10/27/patapievici-la-cluj-i-primele-declaratii-dupa-un-an-de-tacere-nu-voi-mai-fi-un-intelectual-public-mi-a-ajuns/.

http://mihneamaruta.ro/2013/10/28/patapievici-la-cluj-ii-marga-a-distrus-totul-a-vazut-o-mana-a-taiat-o-a-vazut-un-picior-l-a-mutilat-a-vazut-un-ochi-l-a-scos/.

http://mihneamaruta.ro/2013/10/30/patapievici-la-cluj-iii-textul-conferintei-despre-dovezile-existentei-lui-dumnezeu-si-rugaciune-cazul-fratilor-pascal/.