Un nou concurs de debut la Editura „ADENIUM”

Posted on ianuarie 11, 2014

0Editura Adenium – Concurs de debut – 2014

 Editura  Adenium, cu sediul în Iaşi, Aleea Copou nr. 3, anunţă lansarea celei de-a doua ediții a concursului săi de debut, pentru următoarele genuri literare și/sau:

  1. Poezie
  2. Proză
  3. Eseu
  4. Teatru
  5. Literatură pentru copii
  6. Bandă desenată & miniatură grafică.

 Concursul, care se va desfaşura anual, face parte din strategia editurii de a sprijini autorii încă nedebutaţi în volum.

Concurenţii sînt invitaţi să expedieze prin poştă, pe adresa editurii, manuscrisele pe care doresc să le înscrie în concurs.

Coletul va conţine două plicuri:

–        Unul care va conţine manuscrisul în format print şi electronic (CD, stick etc).

–        Unul care va conţine datele dv. de identificare: nume prenume, adresă, număr de telefon, adresa de poştă electronică.

              Atenţie! În locul numelui şi prenumelui, manuscrisele vor fi „semnate” cu un motto, care va fi menţionat şi pe plicul ce conţine datele de identificare.

 Manuscrisele sînt aşteptate la sediul Editurii Adenium, pînă pe data de 15 mai 2013, data poştei.

 Într-o primă etapă, editura va selecta cele mai bune zece manuscrise pentru fiecare dintre cele șase categorii de opere supuse concursului. Ulterior, cele patruzeci de manuscrise pentru genurile literare pentru adulți vor fi supuse atenţiei unui juriu alcătuit din scriitori şi critici literari.

Un alt juriu specializat va evalua propunerile din  domeniul literaturii pentru copii, benzilor desenate şi al graficii miniaturale.

Pentru fiecare gen din concurs, vor fi declarate cîştigătoare volumele care vor obţine cea mai mare medie a notelor acordate de membrii juriilor.

Cîştigătorii vor fi anunţaţi la începutul lunii septembrie.

 Tipărirea celor patru volume declarate cîştigătoare va începe imediat după anunţarea învingătorilor. Volumele vor fi lansate la Gaudeamus, tîrgul de carte de toamnă de la Bucureşti şi se vor bucura de sprijinul integral al editurii în procesul de promovare – publicitate, serviciu de presă, alte lansări publice. Autorii premiaţi vor primi cîte 50 de exemplare din cărţile lor pentru propria lor activitate de promovare.

Cum se ştie din comunicatele noastre şi din presă, volumele declarate cîştigătoare la ediţia de anul trecut au apărut, au fost lansate la tîrgul de carte de toamnă şi la alte evenimente din toată ţară, au provocat ecouri în presa de specialitate.

În rezumat:

– concurs de debut pentru poezie, proză, eseu, teatru, literatură pentru copii, bandă desenată&grafică miniaturală

– termen de expediţie: 15 mai 2014

– Adresa editurii: Aleea Copou nr. 3, Iaşi

 Data lansării,

10 Ianuarie 2014

 

Liviu Antonesei, director editorial

P.S. Poate sînt necesare cîteva precizari: 1. Prin autor nedebutat înţelegem autor care nu a publicat nici o carte, indiferent de domeniu. 2. Concursul este deschis tuturor autorilor de limbă română, indiferent dacă au domiciliul în ţară sau nu. 3. Deciziile juriilor sînt suverane, definitive, irevocabile.

Posted in: Uncategorized