Cornel Udrea la Teatrul Naţional Craiova, aşa cum „Chiar el a spus, cu mâna lui”!

Posted on aprilie 15, 2014

0Un nou spectacol-lectură la Teatrul Naţional Craiova
Naţionalul craiovean propune un nou spectacol, din seria spectacolelor lectură Autorii sunt în sală, deschisă anul trecut. Astfel, pe 16 aprilie, de la ora 16,30, la sala “Ion D Sîrbu” a TNC va fi prezentat spectacolul lectură Chiar el a spus, cu mâna lui, de Cornel Udrea, în regia lui Mircea Cornişteanu. Din distribuţie fac parte VALENTIN MIHALI, GENI MACSIM,  RALUCA PĂUN, ADRIAN ANDONE, MONICA ARDELEANU.
 
Intrarea publicului este liberă.
cornel_udrea
Cornel Udrea s-a născut la data de 27 martie 1947, în orașul Gheorgheni, județul Harghita. Studii la Facultatea de Filologie din Cluj, absolvite în anul 1969. Redactor la Radio Cluj. Pe lângă acest statut, Cornel Udrea este coordonator de programe de divertisment, teatru radiofonic și spectacole cu public. Membru al Uniunii Scriitorilor din România. A publicat numeroase cărți de teatru:
CUFĂRUL PANDOREI, Editura „Napoca Star”, 1997; TRANSSIBERIANUL DE FETEŞTI, Editura „Napoca Star”, 1997; LA PAS CU DELTAPLANUL, Editura „Napoca Star”, 1999; DUMINICA DE LUNI, Editura „Napoca Star”, 2001; SALINA DE CĂRBUNI, Editura „Napoca Star”, 2002; REPUBLICA VALENTIN, Editura „Napoca Star”, 2003; ROMÂNIE DRAGĂ, ELVEȚIA MEA…, Editura „Napoca Star”, 2003; S-A ÎNTÂMPLAT IERI, Editura „Napoca Star”, 2003; CU FAȚA LA PERETE, Editura „ Napoca Star”, 2004; CU SPATELE LA SCENĂ, Editura „ VIANDART”, 2004; AMINTEŞTE-MI SĂ TE UIT…, Editura “VIANDART”, 2005; CU PEŞTELE ÎN LESĂ, Editura “Napoca Star”, 2006; FERICIŢI CU PROCURĂ, Editura “Grinta”, 2007; RASPUTINERIA, Editura “Viandart”, 2007.
În afara teatrului scrie şi publică (peste 50 de cărţi) poezie, proză umoristică, eseu.
Autorii sunt în sală este un proiect menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorinţa de a sensibiliza regizorii aflaţi în căutare de texte valoroase, precum și de a atrage publicul către creaţia dramatică autohtonă.  Proiectul este destinat prezentării în premieră pe ţară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani.
Nicolae Coande