Prima ediţie a unei conferinţe dedicate vieţii şi operei lui Alexandru Muşina

Posted on iulie 10, 2014

5Facultatea de Litere a Universităţii Transilvania din Braşov

Logo

organizează prima ediţie a Conferinţei Viaţa şi opera lui Alexandru Muşina

 la Braşov, în 17-18 iulie 2014, 

în cadrul proiectului ExcelenţCulturalAcademicBraşovean, ediţia a IV-a. Lucrările se vor desfăşura în Aula Universităţii Transilvania din Braşov, Bd. Iuliu Maniu nr. 41A.

Alexandru Musina tanar

Dorim somagiem împreunpersonalitatea lui Alexandru Muşina, plecat dintre noi anul trecut, pe 19 iunie.

La conferinţă se vor prezenta atât evocri ale vieţii cât şi studii despre poezia, proza, eseistica şi lucrrile ştiinţifice ale scriitorului. Vom încerca sdm conferinţei aceeaşi ritmicitate de 5 ani care există şi în cazul întâlnirilor dedicate lui Gheorghe Crciun din care au avut loc pânacum douediţii, în 2007 şi 2012.

Cu ocazia conferinţei va fi anunţat şi câştigtorul primei ediţii a Premiului pentru debut „Alexandru Muşina” iniţiat de familia scriitorului.

Organizatorii evenimentului sunt (regretatul) Andrei Bodiu şi Adrian Lctuş

__________________________________________________________

Cei interesaţi pot obţine mai multe informaţii folosind adresa electronică adrian.lacatus@gmail, pînă în 15 iulie 2014.

___________________________________________

P.S. Transcriu aici, cu un regret de necuprins pentru că nu voi putea fi prezent la această „întîlnire” cu spiritul prietenului meu Alexandru, din lunga dedicaţie (semnificativă pentru visele cu care porneam, nu atît la „cucerirea” literaturii, cît la reclădirea ei pe noi temelii) pe care mi-a scris-o pe prima sa carte, Strada Castelului 104 (Cartea Românească, 1984):

    „Pritenului meu,

parcă dintotdeauna, Vasile Gogea (…) – prozator de mîine şi pentru eternitate, spirit axiomatic şi limpezitor, caracter din cele mai reconfortante într-o lume a meduzelor morale, toată afecţiunea lui A.M., încrederea că vom putea respira cîndva aerul unei mari şi durabile Literaturi Române (la care, nu-i aşa?, vom fi contribuit şi noi) şi că în anul ce va veni voi primi un volum de proză semnat V.G. şi… şi… şi… (păi uite că s-a terminat pagina !?!)

29.o7.1984″

Da, pentru tine, dragă Alexandru, „s-a terminat” din nefericire, chiar şi „pagina” vieţii acesteia pămîntene. Fie ca în viaţa de acolo, de sus, să ai o „pagină” fără limite şi să „respiri” un „aer”, în sfîrşit, purificat!

P.P.S. Adaug afişul realizat de fiica acestuia, Tania, (cu o poză foarte reuşită a lui Sandu, facuta de Florin Iaru.)

AFISMUSINA2

 

Posted in: In Memoriam