A doua „promoţie” de autori lansaţi prin concurs de debut la Editura „Adenium”

Posted on august 17, 2014

2Aşa cum am promis la deschiderea celei de-a doua ediţii a concursului de debut în literatură al editurii noastre, Adenium, azi, 15 august 2014, sîntem în măsură să anunţăm cîştigătorii. Juriile au analizat manuscrisele care au trecut de preselecție – 10 la poezie, 10 la proză, 3 la teatru și 2 la eseu, critică și istorie literară – ale căror motto-uri de participare la concurs au fost anunțate în comunicatul anterior, iar în cazul literaturii pentru copii, toate manuscrisele primite.

Juriul pentru literatura adultă a fost compus din criticii literari Al. Cistelecan, Bogdan Crețu și scriitorul Liviu Antonesei, din partea editurii. Secretariatul juriului a fost asigurat de Gabriel Cheșcu, redactor şef Editura Adenium. Juriul la secțiunea literatură pentru copii a avut componența următoare: Adriana Nicorici, director general al Editurii Adenium și coordonatoarea diviziei pentru copii, BD, carte ilustrată, Gabriel Cheşcu și Angelica Lambru, autoare de literatură pentru copii și traducătoare.

În urma calculării mediilor manuscriselor ajunse în ultima etapă a concursului, au fost stabiliți următorii cîștigători:

 Proză: E-xilul colecţionarei de fluturiRotaru Adriana Noxi (Brăila)

 Poezie: Vînd pământIoana Duţă (Timişoara)

 Eseu: Flăcări, foc, arderi interioare în raportul verbal – vizualSimona Ardelean (Zalău)

 Teatru: Funeral of HeartsEdith Negulici (Bucureşti)

 Literatură pentru copii: Secretul fetei frumoaseDorina-Graţiela Aolăriți (Buftea).

           Deciziile juriilor sînt suverane și definitive. Nici concurenții, nici editura nu le pot contesta. Pot fi însă discutate, desigur. Volumele cîștigătoare vor intra în procesul de editare și tipărire imediat și se vor bucura, ca şi la ediția precedentă, de întreg sprijinul în promovare din partea editurii. În toamnă, la Tîrgul Gaudeamus de la Bucureşti, cărţile premiate vor beneficia de un eveniment special.

În numele membrilor juriilor, al editurii şi al meu personal, îi felicit pe învingători şi le doresc o carieră literară strălucită!

Liviu Antonesei,

Director editorial Adenium

15 August 2014, în Iaşi

Posted in: Uncategorized