Una „caldă”, alta… „fierbinte”, la Bistriţa !

Posted on noiembrie 17, 2014

0 „Charmides” – „Editura anului 2013” în topul APLER !

logo charmides

   g tarmure   

         După cum informează agenţiadecarte.ro, miercuri, 19 noiembrie, de la ora 18.00, la Institutul Cultural Român (ICR) din Capitală va avea loc cea de a XVI-a ediţie a galei premiilor Asociaţiei Publicaţiilor Literare şi Editurilor din România (APLER) 2014. Premiile se acordă pentru anul anterior, 2013. Premiul „Editura anului 2013” va fi acordat Editurii Charmides din Bistriţa, fondată de dr. Gavril Ţărmure.
         Evenimentul se bucură de suportul financiar al Ministerului Culturii şi de sprijinul ICR .

*

Licitaţie în sprijinul culturiisin1_1

       Sub conducerea criticului Pavel Şuşară, va avea loc la Sinagogă, marţi, de la ora 18.00, o licitaţie de tablouri, sculptură mică, grafică etc., în folosul instituţiei care desfăşoară un remarcabil program muzical, suplinind filarmonica de care, momentan, municipiul nostru duce lipsă.
        Aşa cum se cunoaşte, locaşul de cult al concitadinilor noştri evrei, Sinagoga, a devenit unul cu folosinţă culturală pentru comunitate, întrucât numărul credincioşilor a scăzut sub limita impusă de canoane pentru oficierea rugăciunilor de cult. Prin superioara înţelegere a preşedintelui comunităţii, Fredi Deac, Sinagoga a rămas vie prin ferventa activitate culturală pe care o desfăşoară Societatea de Concerte Bistriţa, fondată de dr. Gavril Ţărmure.
        Fondurile care se vor aduna, vor fi folosite pentru continuarea lucrărilor de construire a cabinelor pentru artişti şi a necesarelor toalete, continuarea proiectului fiind în impas financiar.
        La eveniment este invitat, pentru un recital, marele artist Grigore Leşe.

        (Sursa: http://www.mesagerul.ro/.)

Posted in: Spune acum!