Cassian Maria Spiridon: o clarificare cu privire la „lista lui Manolescu”

Posted on februarie 18, 2015

7          Primesc de la Cassian Maria Spiridon, cu rugămintea de a-l face public, mesajul de mai jos. Ceea ce şi fac, adăugînd că împărtăşesc şi eu „nedumeririle” lui.
 
        „Dragă Vasile Gogea,
cum, din nefericire, administratorul de la http://literaturadeazi.ro/  îmi ţine ascuns textul expediat drept comentariu la enunţul Solidari cu Nicolae Manolescu, Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, te rog să-l găzduieşti pe blogul tău.
Îl reproduc mai jos:”
 
        „Privitor la lista de semnături ce însoţeşte enunţul Solidari cu Nicolae Manolescu, Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România, în lipsa unui text ce ar fi fost firesc să însoţească demersul, motivându-l, îmi exprim nedumerirea şi vreau să înţeleg:
       – suntem solidari cu Nicolae Manolescu, criticul literar!? Nu cred că este cazul. Opera critică a Domniei Sale, una dintre cele mai semnificative din literatură română, sigur nu are nevoie de un referendum;
       – suntem solidari cu Nicolae Manolescu, Preşedintele Uniunii Scriitorilor din România!? Nu cred că este cazul.  O majoritate copleşitoare l-a votat în 2013, breasla exprimându-şi în clar opţiunea de a-l menţine în fruntea Uniunii Scriitorilor din România.
       Ar putea exista şi alte teme de solidarizare…
      Cât timp motivarea solidarizării este necunoscută, consider inutilă prezenţa semnăturii mele pe această listă.
      Cassian Maria Spiridon”