„Aniversarea Bunicului” de Sergiu Vâlcu, în spectacol lectură la Naţionalul craiovean

Posted on martie 20, 2015

1Un spectacol lectură:  ANIVERSAREA BUNICULUI

de Sergiu Vâlcu

în regia lui Mircea Cornişteanu

        Naţionalul craiovean propune un nou spectacol, din seria spectacolelor lectură Autorii sunt în sală, deschisă în anul 2013. Sâmbătă, 21 martie 2015, orele 17,oo, la sala „Ion D Sîrbu” a TNC va fi prezentat spectacolul lectură Aniversarea bunicului, de Sergiu Vâlcu, regia Mircea Cornişteanu. Din distribuţie fac parte actorii Ilie Gheorghe, Tamara Popescu, Monica Ardeleanu, Valentin Mihali, Raluca Păun, Marian Politic, Geni Macsim şi Mircea Cornişteanu. Regia, scenografia şi ilustraţia muzicală a spectacolului sunt semnate de Mircea Cornişteanu.

Autorul Sergiu Vâlcu (n. 1954) este originar din zona Olteniei, de la Băileşti, licențiat în sociologie, premiat de-a lungul timpului pentru activitatea sa literară (în 1987, premiul I pentru proză scurtă, acordat de revista „Convorbiri literare”; în 1988, premiul I pentru dramaturgie, acordat de revista „România literară”). Sergiu Vâlcu este şi autorul romanelor „Evanghelia după Maghizi” (2009) şi „Romanul unui smintit” (2012).

afiș ANIVERSAREA BUNICULUI

       Autorii sunt în sală este un proiect menit să încurajeze dramaturgia contemporană românească, din dorința de a sensibiliza regizorii aflaţi în căutare de texte valoroase, precum şi pentru a atrage publicul către creaţia dramatică autohtonă. Proiectul este destinat prezentării în premieră pe ţară a unor texte din dramaturgia originală românească a ultimilor ani. Până în prezent au fost jucate asemenea spectacole din dramaturgia unor autori precum Cornel Mihai Ungureanu („Ultimul dans al libelulei”), Daniel Bănulescu („Vrei să fii prietenul lui Dumnezeu?”), Valentin Nicolau (Păstrează copia şi nu uita originalul”), Cornel Udrea („Chiar el a spus, cu mâna lui”), Gheorghe Truţă („Cină cu soarele sus”), Mircea M.Ionescu („America de-acasă”).

*

        Adaug, bucurîndu-mă pentru această „ieşire la rampă” a prietenului meu Sergiu Vâlcu, că el a fost, în cîteva rînduri „oaspetele” Gogea’s Blog, la „Pavilionul de oaspeţi”.  De asemenea, menţionez că textul acestei piese a apărut, în trei numere succesive, în revista Alternanţe , care apare la München.  Piesa este, acum, şi în programul stagiunii la Teatrul „Bacovia” din Bacău. (V.G.)