Încheiaţi Săptămâna Luminată cu un act de milostivă compasiune!

Posted on aprilie 17, 2015

0Spectacol caritabil în beneficiul unei tinere cântăreţe

care a paralizat în urma unui accident

Afis spectacol caritabil

În Cluj-Napoca, Săptămâna luminată se încheie cu un Spectacol caritabil la Casa de Cultură a Studenţilor, Duminică 19. Aprilie la ora 18.00.

      Un grup de artişti, majoritatea bistriţeni îşi demonstrează solidaritatea faţă de o colegă de-a lor, Anamaria German Vergu, crunt lovită de destin. Aceasta, în urma unui accident de maşină în care nu a avut nici o vină, a rămas paralizată.

În 2013, la mai puţin de un an după căsătorie şi la nici 500 de metri de casă, întorcându-se de la un spectacol, un şofer imprudent a intrat cu maşina într-un cap de pod. Ana Maria era la început de carieră şi a ajuns foarte aproape de sfârşitul vieţii. Diagnosticul, fractură a două vertebre, paraplegie spastică este nemilos, dar omenia prietenilor care nu au părăsit-o, dragostea soţului care o poartă în brate de la etajul II, o determină să lupte cu disperare pentru a redeveni un om normal.

Din păcate, tratamentele sofisticate rămân uneori inaccesibile, datorită costurilor, nouă, românilor. Operaţia în Anglia este estimată la 200.000 lire sterline, iar tratamentul de recuperare din Franţa, singurele care îî oferă şanse, înseamnă 4000 de euro la fiecare trei luni obligatorii.

Anamaria este fiica unor oameni harnici din satul Dumbrava, Mureş care îşi câştigă existenţa din agricultură…

Rămân uneori inaccesibile tratamentele sofisticate, dar omenia, solidaritatea, respectul faţă de valorile profund umane există.

O demonstrează conducerea Casei de Cultură a Studenţilor Cluj care a pus la dispoziţie sala de spectacole şi mai mulţi artişti generoşi care în Duminica de 19 aprilie 2015 s-au angajat să susţină un spectacol caritabil.

Intrarea este liberă,

iar spectatorii vor putea sprijini în mod voluntar cu sumele pe care le vor considera de cuviinţă, ca drama acestei tinere de 23 de ani să nu devină implacabilă.

Vă mulţumim pentru efortul de a face cunoscut acest exemplu de solidaritate umană, acest spectacol şi desigur pentru prezenţă !

Dumnezeu şi mila credincioşilor s-o ajute pe Anamaria!

 

Posted in: Spune acum!