Alexandru Vlad 65. In Memoriam

Posted on iulie 31, 2015

1Anul trecut, de ziua lui, îi trimisesem, dis de dimineaţă un mesaj de felicitare , cu urările aferente. Numai că, din neatenţie, nu attach-asem la scrisoarea electronică şi conţinutul mesajului. Mi-a răspuns, mulţumind, ca şi cum totul ar fi fost în ordine. Dar, s-a dovedit că Noul lui An de viaţă nu avea deloc să fie „în ordine”. În ordinea aceasta efemeră şi deşartă de pe pămînt.

Pipa cu busolă pe care i-o promisesem la împlinirea celui de-al 13-lea lustru de viaţă, adică azi, 31 iulie,   i-am pus-o în buzunar, pentru „drum”, pentru ultimul lui drum… Pe care îl văd, nedumerit şi surprins, zîmbind îngăduitor de sub una din pălăriile lui şi ţinînd încurcat în mînă… pălăria mea! I-o lăsasem în grijă, preţ de cîteva clipe, cît urma să citesc – la lansarea antologiei Clujul poeţilor, alcătuită de Horia Bădescu – poemul meu Vedere din Clausenburg.

O vedere în care, iată, prietenul meu Alexandru nu mai este decît o umbră.

Dar, precum frigul verii, o umbră luminoasă! Care se va adăuga, postum, poeţilor acestui burg. Acum poate, în sfîrşit, să-şi umple viaţa cu poezie, aşa cum îşi dorea!

La Mulţi Ani, în memoria şi inimile noastre, prietene!

*

alexandruvlad

*

…pentru că, era mai în faţă,

în lungul şir al optzeciştilor aşezaţi  la ghişeul eternităţii,

i-am dat şi pălăria mea,

să-mi ţină rînd

*

Posted in: In Memoriam