*
Să scazi –
nu să iei.
Să elimini doar
ceea ce e
de prisos.
Astfel
încît să pară
că dai
chiar dacă foarte
puţin.
*
Posted in: Propoieziţiile
Posted on decembrie 11, 2015
*
Să scazi –
nu să iei.
Să elimini doar
ceea ce e
de prisos.
Astfel
încît să pară
că dai
chiar dacă foarte
puţin.
*
Ştefan Doru Dăncuş
decembrie 11, 2015
Fascinant! Uite „la ce bun poeţii?”!
Am primit şi AMNAMTEME, purced la lectură.
anamariadeleanu
decembrie 11, 2015
uneori adunarea pierde un minus, iar scăderea câștigă un plus
frumoasă este gramatetica!
Dezideriu Dudas
decembrie 11, 2015
@ Vasile Gogea
Aici sunteti brancusian…El scria ca cel mai greu este sa elimini ceva, pentru a ramane esenta…E greu, pentru ca tot timpul esti sub „imperiul” a nu elimina ceva ce nu e de prisos, cum „gramaTEMAtizati” dvs….
Si mai amenintator pe „tema” pare a fi Tibor Dery, care, facand o aplicatie politica pe „zborul brancusian”, in contextul revolutiei maghiare din 1956, afirma :
„Atata vreme cat ne indreptam criticile impotriva unor indivizi in loc sa investigam daca nu cumva greselile decurg chiar din sistemul insusi, chiar din ideologie, nu putem realiza mai mult decat schimbarea raului cu unul mai mic. Sunt convins ca ne vom debarasa de actualii conducatori. Ma tem insa ca trapasii cei schiopi vor fi urmati de niste magari la fel de schiopi… Trebuie sa cautam in sistemul nostru socialist greselile care nu doar ca au permis liderilor nostri sa foloseasca rau puterea, dar ne-au si facut incapabili de-a ne trata reciproc cu omenia pe care o meritam. Greselile in cauza sunt structurale si ele afecteaza in mod inutil drepturile individului, ceea ce, iarasi, ii amplifica povara.”
( http://www.revista22.ro/libertatea-recucerita-imre-nagy-si-revolutia-maghiara-3201.html )