Omul potrivit la locul potrivit! Se întîmplă la Bistriţa!

Posted on ianuarie 18, 2016

0       În zilele noastre, cînd totul pare răsturnat cu susul în jos sau derapat de pe drumul drept, rare sunt prilejurile cînd poţi exclama, cu puternic temei: iată, omul potrivit, la locul potrivit!

       Mă bucur să pot spune aceste cuvinte „privind” spre Bistriţa (şi Năsăud) – locuri de maximă concentrare a tradiţiei culturale fondatoare, dar şi dăruite cu mereu noi izvoare de valori spirituale româneşti.

Ioan Pintea şi Gavril Ţărmure

rămân manageri ai Bibliotecii Judeţene, respectiv Centrului Judeţean pentru Cultură

mandat1

 

Ioan Pintea, manager al Bibliotecii Judeţene ,,George Coşbuc”, şi dr. Gavril Ţărmure, manager al Centrului Judeţean pentru Cultură, au susţinut, recent, examene pentru un nou mandat, cel vechi urmând să se încheie, conform legislaţiei în vigoare, la data de 1 februarie.
Fiecare dintre cei doi candidaţi a depus câte un proiect de management, care a fost analizat de comisia de evaluare şi notat, după care a urmat susţinerea proiectului de către candidat şi interviul. Comisia care l-a examinat pe Ioan Pintea a fost formată din vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Alexandru Pugna, directorul executiv al CJ Teofil Cioarbă, prof.dr. Vasile Filip de la Colegiul Naţional „Liviu Rebreanu”, preşedintele filialei Cluj a Uniunii Scriitorilor din România, Irina Petraş, pictoriţa şi scriitoarea Victoria Fătu Nalaţiu. Media obţinută pentru noul mandat de Ioan Pintea a fost 9,80.

mandat2_0
Comisia de concurs care l-a examinat pe dr. Gavril Ţărmure a fost formată din vicepreşedintele CJ Alexandru Pugna, directorul executiv al CJ Teofil Cioarbă, prof.dr. Vasile Filip, compozitorul şi dirijorul Dumitru Buzoianu şi prof.univ.dr. Alexandru Păsat (Universitatea de Artă şi Design Cluj-Napoca, preşedintele Uniunii Artiştilor Plastici – Filiala Cluj-Bistriţa). Media obţinută, în baza căreia dr. Gavril Ţărmure va exercita viitorul mandat, a fost 9,86.

(Mesagerul de Bistriţa-Năsăud, http://www.mesagerul.ro/2016/01/12/ioan-pintea-si-gavril-tarmure-raman-manageri-ai-bibliotecii-judetene-respectiv-centrului-)

*

Nu pot să nu adaug că la Bistriţa şi locul îşi recunoaşte oamenii!

Loc binecuvîntat! Fie şi cinstit şi pus în lucrare după cum merită!

*

Posted in: Uncategorized