2016 – 150 de ani de la fondarea Dinastiei Române. Un apel al ANRM

Posted on ianuarie 20, 2016

0Monarhiştii români strâng rândurile !
alianta-nationala-pentru-restaurarea-monarhiei

Anul 2016 marchează aniversarea a 150 de ani de la fondarea Dinastiei Române. Tot în acest an, românii vor aniversa 100 de ani de când Armata Regală Română a trecut Carpaţii pentru a dezrobi Transilvania şi pentru a începe procesul de unificare a tuturor românilor, sub Coroana de Oţel.

În acest context, liderii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei (A.N.R.M.) au decis să facă un nou apel public la unitatea mişcării monarhiste din România şi din Republica Moldova. Toţi monarhiştii români şi toate organizaţiile care împărtăşesc idealul restaurării monarhiei vor primi invitaţia de a participa la Congresul Extraordinar al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, care va fi organizat ca un prolog al Zilei Naţionale de 10 Mai, în perioada 8-9 mai, la Sinaia. Acest congres va avea loc sub semnul unităţii şi va avea ca motto deviza Seniorului Corneliu Coposu: ”Negociem orice, dar nu principii”. În mod special, la acest congres vor fi invitate atât personalităţile care au luat decizia de a se retrage momentan din activităţile Alianţei, cât şi cluburile monarhiste şi celelalte organizaţii care slujesc Coroana.

În vederea bunei organizări a Congresului şi cu misiunea unor gesturi concrete de apropiere de celelalte organizaţii monarhiste, membrii Consiliului Director al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, întruniţi în şedinţa condusă de Alexandru Surcel, au decis numirea unei conduceri interimare, din rândul celor aleşi la ultimul Congres în luna octombrie 2015. Şedinţa Consiliului Director a avut loc în prezenţa unui mare număr de invitaţi şi de reprezentanţi ai organizaţiilor din Bucureşti, Cluj, Alba, Prahova, Mureş, Sălaj, Maramureş, Constanţa, Dolj, Suceava, Iaşi, Dâmboviţa, Neamţ, Mehedinţi, ai organizaţiei de tineret şi ai Consiliului de Etică. Deşi nu au putut participa la această şedinţă, şi-au exprimat în continuare susţinerea faţă de proiectele şi deciziile ANRM reprezentanţii judeţelor Giurgiu, Braşov, Vrancea, Argeş, Ilfov şi Bacău. Astfel, până în luna mai, Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei va fi condusă de copreşedinţii Cătălin Şerban (Bucureşti) şi Valentin Lungu (Cluj). Nici unul dintre aceştia nu va candida pentru o funcţie de copreşedinte sau de preşedinte la Congres. Cei doi copreşedinţi vor fi secondaţi de noul secretar general interimar al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei, Dan Nicodim (Prahova).

”Unitatea noastră este imperativ necesară. Ea trebuie construită sub semnul fidelităţii de neclintit față de Majestatea Sa Regele Mihai I al României şi faţă de membrii Familiei Regale, precum şi sub curajul rostirii permanente a adevărului. Îmi doresc ca perioada ce vine să ne găsească sănătoşi pe toţi, iar bunul Dumnezeu să lumineze atât pe cei rămaşi în A.N.R.M., cât şi pe cei care au ales ca temporar să se retragă, pe calea cea dreaptă către împlinirea idealurilor naţionale de restaurare a monarhiei şi de unire cu Republica Moldova.”, a declarat Cătălin Şerban.

”Am acceptat să girez temporar funcţia de copreşedinte al Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei cu scopul de a relua demersurile care vizează reconcilierea tuturor curentelor din mişcarea monarhistă. Adresez o invitaţie stăruitoare, în acest sens, Cluburilor Monarhiştilor, celorlalte asociaţii care vizează restaurarea monarhiei, precum şi colegilor noştri din A.N.R.M., care au făcut deocamdată un pas înapoi şi cărora le sunt recunoscător pentru munca depusă până acum. Îi aşteptăm pe toţi la Congresul de unificare de la Sinaia. Vreau să le adresez colegilor noştri cuvintele cu care episcopii polonezi, din rândul cărora făcea parte Sfântul Papă Ioan-Paul al II-lea, au deschis scrisoarea de reconciliere adresată episcopilor germani: Cerem şi oferim iertare. Şi noi cerem şi oferim iertare colegilor noştri”, a declarat Valentin Lungu.

De asemenea, Consiliul Director a decis ca Alianţa Naţională pentru Restaurarea Monarhiei să manifeste deschidere maximă faţă de românii de dincolo de graniţele ţării, care vor fi invitaţi să se alăture idealului revenirii la tradiţiile regalităţii române.

În plus, liderii Alianţei Naţionale pentru Restaurarea Monarhiei au reiterat decizia neimplicării în disputele politice. A.N.R.M. nu va susţine nici o formaţiune politică. În schimb, va propune tuturor actorilor politici din România şi din Republica Moldova susţinerea unui pact pentru bună guvernare. Acesta va cuprinde criteriile respectării statului de drept, a independenţei Justiţiei, a libertăţii de conştiinţă şi a libertăţii presei, integritatea politicienilor şi accesul nediscriminatoriu la serviciile publice precum Educaţia şi Sănătatea, precum şi dreptul la un mediu sănătos.

Aşa să ne ajute Dumnezeu!
Trăiască Regele!

Consiliul Director al A.N.R.M.

___________________

(Sursa: http://casa-regala.blogspot.ro/2016/01/monarhistii-romani-trebuie-sa-isi.html?utm_source=feedburner&utm_medium=email&utm_campaign=Feed:+CasaRegala+(Casa+Regala+a+Romaniei))

*