Alternanța genurilor literare la Cenaclul UBB și prezența ”ubebiștilor” în revista ”ALTERNANȚE”

Posted on aprilie 4, 2016

0Sub ”bagheta” dirijorală a Maestrului Ion Mureșan,

vor ”performa”

Victor-Constantin Măruțoiu (în poezie) și  Török Rebeka (cu proză).

*

Graphic1

*

MARUTOIU-Victor-Constantin-wb

Volume: Săbiile luminii, 1998; Dinerom, 2000; Călătorie pe aripa unui inorog, 2001; Macii din grădina Ghetsimani, poeme/Les ponceaux du jardin Gethsémani, poèmes2002; Clepsidra din care curge sânge, 2004; Ora Soarelui/The Hour of the Sun, 2013; Paşii ochilor de seară, 2013.

Inclus în antologiile 85 de epigramişti clujeni, 1999; Paşi în iarba ninsă,2000; Pulbere stelară, 2002; Conexiuni, 2002; Miresme de orgă, 2004; Lumină lină, 2005.

Membru al Uniunii Scriitorilor din România, Filiala Cluj.

*

Rebeka_Torok

 

În decembrie 2013, autoarea își  lansa volumul de debut,  la cafeneaua Insomnia. Intitulat „Îngerul Pierdut”, romanul i-a avut ca prezentatori pe Francois Breda, Victor Cubleșan, Victor-Constantin Măruțoiu și ca amfitrion pe Szantai Janos.

A găsit, între timp, Rebeka un alt ”înger”? sau, poate, un ”demon” (înger ”modificat genetic”)?

*

REVISTA ALTERNANTE Nr. 2 ( 11 ) 2016-Coperta 1

         Folosesc prilejul oferit de noua ediție a revistei românești de cultură, care apare la  München, Alternanţe, nr. 2(11)/2016, grație efortului făcut de poetul și traducătorul Eugen POPIN, care a reușit să ”mobilizeze” în acest ”proiect” alți trei ”muschetari”, Miron Kiropol (Paris), Andrei Zanca (Heilbronn) și pe administratorul Gogea’s Blog (Cluj-Napoca), toți patru lucrînd, deja de aproape trei ani, pro bono la promovarea cu prioritate a tinerilor creatori din domeniul literaturii și artei românești, din țară sau din diaspora, pentru a recapitula, aici și acum, doar numele cenacliștilor ubebiști care au semnat pînă acum, în paginile acestei frumoase, curate, generoase și valoroase publicații din afara granițelor României: regretații prozatori Alexandru Vlad și Lucian Pop, apoi criticul, istoricul literar și poetul Ion Pop,  eseista și eminescologa Rodica Marian, prozatorul, eseistul și poetul Vasile Gogea, prozatorii Viorel Dădulescu, Adrian Țion, Silviu Buzan și Anca Goja, poeții Ion Mureșan (în traducerea lui Virgil Stanciu), Ioan-Pavel Azap, Iulian Dămăcuș, Sorin Grecu și Andrei Zlătescu, dramaturgul Flavius Lucăcel, prozatorul și traducătorul Zorin Diaconescu (cu o traducere în limba germană din prozatorul Radu Țuculescu) sau, ilustrînd revista, artistul vizual Adrian Grecu.

          E de înțeles și pe deplin motivat ca, aproape la fel de tînăr, Cenaclul UBB să adreseze gratitudinea sa revistei ALTERNANȚE pentru acest real sprijin, sperînd să-i aibă invitați de onoare pe Eugen D. Popin și ”alternatorii” săi într-un viitor nu ”prea îndepărtat”!

*

Reclame