Cel mai mare parodist român contemporan, Lucian Perța, distins cu ”Steaua Nordului” la Botoșani!

Posted on aprilie 11, 2016

4LUCIAN  PERȚA  sau PARODIA  MILITANS

IMG_4767

Poetul maramureşean Lucian Perţa a fost premiat cu medalia „Steaua Nordului” şi o diplomă, oferite de Societatea Culturală „Steaua Nordului” Botoşani, „în semn de recunoaştere pentru activitatea depusă ca promotor al fenomenului cultural”. Lucian Perţa a absolvit în 1978 Facultatea de Filologie a Universită­ţii ”Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca. A debutat în 1967, în volumul colectiv „Cântec de început”. Din anul 2007, este cetăţean de onoare al oraşului Vişeu de Sus. Lucian Perţa este iniţiator şi organizator al Festivalului Internaţional de Satiră şi Umor ,,Zâmbete în prier”, care se desfăşoară la Vişeu de Sus. (c.t.)

(Graiul Maramureșului, http://www.graiul.ro/2016/04/06/premiat-cu-steaua-nordului/.)

*

Amintim, cu acest prilej că Lucian Perța, membru fondator al grupului satiric Ars amatoria, autor (între multe alte lucră(tu)ri parodiciene dar… serioase!) al unei monumentale ”istorii în oglindă” (parodică) a poeziei românești de la origini pînă în prezent, (VIZITA DE DIMINEAȚĂ. O panaramă a poeziei românești de la origini pînă în prezent, Tracus Arte, 2011), are sub tipar, la Editura Grinta o nouă (pre)lucrare parodică de mari dimensiuni, dedicată de această dată poeziei culte din Maramureș, de la începuturi și pînă mai ieri! Sau… azi!

Și, pentru că trece printr-o încercare la care, odată cu vîrsta (e și el un… pensionar în viața ”civilă”!), toți suntem, într-un fel sau altul, supuși, îi dorim sănătate grabnică și neparodică! (V.G.)

*

Reclame