Doamna Ana Blandiana și Domnul Romulus Rusan au donat, prin Fundația ”Academia Civică”, 10.000 de lei pentru Casa Memorială ”Iuliu Maniu” din Bădăcin!

Posted on aprilie 27, 2016

4sigla1

*

Autor: echipa de campanie

Fundația „Academia Civică”, condusă de scriitoarea Ana Blandiana

a donat miercuri, 27 aprilie,

suma de 10.000 lei pentru Casa Memorială „Iuliu Maniu” din Bădăcin.

Sursa%3A+gathering2105.weebly.com%2Fmore-pictures.html_537627

      Împreună cu scriitorul Romulus Rusan și-au propus ca prin intermediul acestei fundații să contribuie la educarea tinerilor pentru a dezvolta o mai bună cunoaștere a trecutului țării și,mai ales, pentru restituirea istoriei contemporane a României, falsificată în anii dictaturii comuniste. Principalul proiect al Fundației este reprezentat de Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet, locul în care Iuliu Maniu și-a dat ultima suflare. În acest sens, gestul lor reprezintă o importantă contribuție la reabilitarea Casei lui Iuliu Maniu, dar și un aport în reabilitare din punct de vedere moral a celui care a fost un simbol al luptei anticomuniste.

Mă bucur să văd că personalități culturale ca Ana Blandiana și Romulus Rusan cred în proiectul nostru, iar donația lor nu poate decât să ne întărească speranța că lucrurile se vor îndrepta și Iuliu Maniu va fi cinstit așa cum se cuvine, la el acasă”, a transmis parohul Cristian Borz.

*

Plodite cives!

*