Răspunsul P.M. al României, Dacian Julien Cioloș, la interpelarea Senatorului Sorin Ilieșiu privind soarta Casei Memoriale ”Iuliu Maniu”. Lucrări de protecție la Bădăcin

Posted on septembrie 15, 2016

6Tocmai am primit, de la Senatorul Sorin Ilieșiu, răspunsul Primului Ministru al României la Interpelarea adresată acestuia cu privire la Casa Memorială ”Iuliu Maniu”. Deși acesta vine, nu după 30 de zile cum prevede legea, ci după 6 luni, vreau să cred în adevărul zicalei tradiționale: Mai bine mai tîrziu, decît niciodată!

Puteți citi acest răspuns  mai jos:scan003-1*scan002*

scan001

*

(Revezi, tot pe Gogea’s Blog, și textul interpelării:

https://vasilegogea.wordpress.com/2016/03/08/in-sfirsit-vocea-lui-iuliu-maniu-s-a-auzit-in-senatul-romaniei-de-azi-senatorul-sorin-iliesiu-cere-primului-ministru-sa-se-implice-in-salvarea-casei-memoriale-iuliu-maniu/)

*

sps-logo

*

Casa Memorială „Iuliu Maniu” va fi împrejmuită cu gard, în urma unei donații

Recent, în urma unei inițiative venite din partea filialei PNȚCD Cluj, au fost demarate lucrările de împrejmuire cu gard a Casei lui Iuliu Maniu și a mormintelor familiei Maniu, însă acest demers va fi finalizat abia în perioada următoare.

lucrari_gard_casa_maniu_4-305x407

„După ce am reușit să obținem actele de proprietate, am decis să o împrejmuim, să o separăm de Centrul pentru copiii cu handicap. Câțiva membri PNȚCD din Cluj – Călin Buzoianu, Horea Dan și Dan Drăgan -, au decis să ducă ei la îndeplinire aceasta dorință a noastră. Domnul Călin Buzoianu a plătit toate materialele necesare pentru cei 300 metri liniari de gard, în valoare de 10.000 lei, dar a participat şi cu muncă voluntară alături de ceilalți doi membri. Sâmbătă s-au alăturat și câțiva membri PNȚCD din filiala Sălaj. Alături de ei, nelipsiți au fost credicioșii comunității greco-catolice din Bădăcin. Nu am reușit să finalizăm lucrarea deoarece volumul de muncă a fost mare, dar ne-am propus să mai facem o astfel de acțiune în viitorul apropiat. Vreau să precizez că împrejmuirea nu va afecta sub nicio formă funcționarea Centrului pentru copiii cu handicap sever. Ei vor rămâne, în continuare, cu 4 ha din suprafaţă și vor folosi o intrare separată, iar noi vom folosi intrarea principală”, a transmis parohul Cristian Borz.

lucrari_gard_casa_maniu_2-305x407

Campania noastră continuă, orice contribuție este bine-venită

În timp ce statul încă stă să se gândească cine a fost Iuliu Maniu, oamenii sunt dornici să ajute și se alătură acestei campanii, contribuind atât cu bani, cât și cu muncă voluntară, atunci când este necesar. Demersul nostru nu se va opri până când nu vom reuși să ducem la îndeplinire dorința lui Iuliu Maniu, ca acel spațiu să devină un loc pentru educarea tinerilor. Apelăm, din nou, la toți cei care înțeleg importanța acestui Monument Istoric. În continuare, a rămas o datorie în valoare de 18.000 lei către firma care s-a ocupat de reabilitarea fundației și a pereților, însă ar fi nevoie de susținere financiară pentru a putea demara și susține lucrările la acoperiș. Reaminim că starea avansată de degradare a acoperișului poate pune în pericol lucrările deja realizate. Pentru a evita acest lucru, cei interesați pot dona în conturile:

Lei: RO22 RZBR 0000 0600 0208 5400
Euro: RO18 RZBR 0000 0600 0289 9205
Dolari: RO11 RZBR 0000 0600 1092 7730
Cont PayPal: salvaticasamaniu@yahoo.com

deschise la Raiffeisen Bank, Agenţia Şimleu Silvaniei, jud. Sălaj

Întreaga activitate legată de evoluția campaniei poate fi urmărită pe pagina de Facebook:https://www.facebook.com/SalvatiCasaMemorialaIuliuManiu/?fref=ts

*

Posted in: Spune acum!