”Intrarea” (l)în(gă) Piața Libertății – 4 lei!

Posted on noiembrie 24, 2016

2Iată un ”proiect” generos! – mi-am spus citind mai întîi știrea. Și un ”sponsor” care a făcut și face multe și admirabile acte de caritate socială sau mecenat artististic-cultural în ”districtul” de ”domiciliu”.

galerie-talente16

Dar, mai apoi, privind mai atent afișul, mi-a sărit în ochi ceea ce-mi scăpase în textul propriu-zis (ca și cum ar fi fost o ”anexă”, din acelea scrise cu literă măruntă, la contractele de credit ale băncilor).

Fiind vorba de o nobilă dorință de le oferi (tinerilor talentați) ”șansa să se exprime, să își expună abilitățile într-un mod original, în cadrul unui eveniment în care vom descoperi arta în multiplele sale forme prezentate de elevii talentați din Sighet”, nu văd de ce a fost nevoie de o taxă de ”intrare” (cum s-a ajuns la – nici mai mult, nici mai puțin decît – 4 lei?)… Cine ar plăti-o? Părinții, bunicii, colegii ”netalentați”, trecătorii ocazionali, consumatorii care tocmai intră sau ies de la ”Curtea Veche”? Pînă la urmă, ce și pe cine sponsorizează cei care și-au adăugat logo-urile pe afiș?

Ar fi păcat ca totul să nu fie decît o mascată ”galerie”… electorală! Dar, în asemenea cazuri, ”banca” plătește, nu ”clientul”…

Sper, totuși, că nu e vorba decît despre un exces de ”zel” al vreunui ”contabil” fără vocație artistică!

*

Citește toată știrea aici:

http://www.sighet-online.ro/index.php?option=com_content&view=article&id=28678:interact-galerie-de-talente-25112016&catid=40:eveniment&Itemid=86

*