”Formă și Dialog” la Complexul Muzeal de Artă Comparată Sîngeorz-Băi

Posted on noiembrie 25, 2016

0Alexandra Mureşan și  Vasile George Dâncu

în dialog

*

faracarte

*

Am primit de la complexul artist plastic și prieten al meu, precum și al multor alți artiști ai pietrei, culorii, sunetului sau cuvîntului, Max Dumitraș, fondator al Muzeului de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi, o ”depeșă” însoțită de mai multe instantanee de la un nou ”dialog al formelor” – angajate fiind, de această dată, arta sticlei și arta cuvîntului, reprezentate de artista Alexandra Mureșan și, respectiv, poetul Vasile George Dâncu.

O reproduc, de asemenea însoțită de imagini, reamintindu-mi că am fost și eu invitat la un astfel de dialog, alături de compozitorul, pianistul, organistul și profesorul de componistică la Academia de Muzică ”George Dima” din Cluj, Ionică Pop. Mulțumindu-i, așadar, de două ori!

”Joi, 24 noiembrie ora 18:00, la Muzeul de Artă Comparată din Sîngeorz-Băi, sub egida Complexului Muzeal Bistrița-Năsăud, a avut loc o nouă ediție a proiectului ”Formă şi Dialog”. Această ediție a a prilejuit întalnirea publicului cu lucrările din sticlă ale artistei Alexandra Mureșan reunite în expoziția Secvențe, inaugurată de criticul de artă Vasile Duda și scriitorul Vasile George Dâncu.

Cea de-a doua parte a serii a fost dedicată lansării ultimului volum de poezii al scriitorului Vasile George Dâncu, intitulat Universul Mama. Cartea a fost prezentată de către poetul Ion Mureșan iar Vasile George Dâncu a încântat public cu un recital de poezie și o sesiune de autografe.”

*

_mg_0136

*

_mg_0179

*

_mg_0089

*

_mg_0078

*

_mg_0090

*

_mg_0092

*

_mg_0108

*

_mg_0102

*

_mg_0126

*

_mg_0187

*

_mg_0132

*

_mg_0168

*