Joi, 19 ianuarie 2017, ora 12, la sediul Filialei clujene a USR,
Rodica Marian îşi lansează noua carte de poeme,
Ferma de fluturi,
apărută la Editura Limes.
Rodica Marian îşi lansează noua carte de poeme,
Ferma de fluturi,
apărută la Editura Limes.
Vor fi prezenţi, alături de autoare:
Ştefan Borbely, Michaela Mudure (care semnează versiunea englezească a poemelor), Ion Mureşan, Mircea Petean (directorul Editurii Limes) şi Adrian Popescu.
Moderatoare: Irina Petraş.
*
Biblioteca Județeană „Octavian Goga” Cluj și Editura Școala Ardeleană organizează lansarea volumului Ocolul Pământului. Jurnal de Gheorghe Bejan.
Despre carte și autor vor vorbi Sorina Stanca, Lucian Cristea și Vasile George Dâncu.
Evenimentul va avea loc vineri, 20 ianuarie 2017, ora 17.00, la sediul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj (Calea Dorobanților 104).
Posted in: Din viaţa literară
dezideriududas
ianuarie 21, 2017
De la « Ferma animalelor’, o determinatie occidentala virtuoasa, au mai ramas, si pentru noi, doar « ferme de fluturi » , eventual « gradini in-bot-anice de ghiocei » ( Dorin Tudoran / Ana Blandiana le-ar spune vegetale, mai delicat… ) , sau « colonii de pinguini, pasari cu aripi taiate » ( Paul Goma ). O veste buna totusi : Procurorul-general al Romaniei a declarat ca procurorii romani se uita la « Animal planet »…
Va multumim pentru faptul ca putem re-trai cultura romana prin relatarile evenimentelor la care putem participa in direct, uneori chiar si doar pe blog, « daca « generalul Iarna » sa va incapatina sa ramana « maresal »…. si nu doar un simplu soldat Svejk ca in decembrie 1989…. » ( fragment din « Determinatia » ….Invitatiei de la Constanta pentru sambata 28 ianuarie – mentionez mai jos ….). Ma descumpanise zilele trecute « un psalm » din « ordinul nefestic », preluat de la Alex Stefanescu : « Americanii lanseaza rachete, noi lansam carti ». Mi-am revenit ! In acest sens, dom’Vasile, va voi face o propunere pentru evenimentul din 28 ianuarie de la Constanta, « Romania, starea noastra de veghe ». Da’ nu ma-ncurc, de cand a luat Bob Dylan Nob( i / e)lul, cred ca in cultura romana tre’ « sa atacam » cu toate artele….Altfel vom fi vesnic in defensiva si, desi Sunt-tzu spunea ca defensiva e mai usoara decat apararea, el se referea la situatia in care cetatea iti apartine. Din pacate « cetatea culturii romane » nu ne mai apartine. A fost data in comodat ( nici macar in chirie….). Vestea buna este ca proprietatea ei este inalienabila, imprescriptibila si insesizabila ( in sens juridic ).
Felicitari autoarei ! Dar si autorului, atat timp cat aproape ca am facut si noi « ocolul pamantului » !