Marian Danci – un autor bistrițean din „Școala de proză” a Editurii „Școala Ardeleană” – la Cenaclul UBB Cluj

Posted on martie 14, 2017

1Marți, 14 martie 2017,

scriitorul bistrițean Marian Danci, autor al Editurii Școala Ardeleană,

va citi la Cenaclul UBB coordonat de poetul Ion Mureșan.

*

*

                 „Aşa cum douămiiştii, în poezie, coboară poezia de pe un piedestal al consacrării ei în timp, şi „noul val”, în proză, renunţă la ideea de roman clasic, de scriere cu arhitect, optând pentru un colaj de situaţii, virtual sau real, cu mască, fără mască, cu ghicit în viaţa personală.
Să te apropii de 60 de ani şi să apargi zidul literaturii cu o carte, la fel cum un copil sparge geamul cu o piatră, sperând să atragă atenţia, cumva, e un gest naiv de curaj. Aşa cum „nefericiţilor nu le e frică de moarte”, cred că nici unor astfel de autori n-ar trebui să le fie frică de critica literară.
Ce a aşteptat Marian Danci până acum? Poate că o „Şcoală Ardeleană”… ”

(Eduard Călinescu, în Răsunetul, http://www.rasunetul.ro/vieti-paralele-carti-paralele-literatura-paralela)

*

Marian Danci (29 aprilie 1957, Leșu, jud. Bistrița‑Năsăud) a absolvit în 1984 Facultatea TCM a Universității din Brașov. A publicat poezii și proză în reviste și volume colective, printre care Mierle întrun lan cu maci (Editura Napoca Nova). După debutul editorial, în 2015, cu primul volum din Nefericiților nu le e frică de moarteVieţi paralele –, în același an a mai publicat două cărți la Editura Scriitorilor – Caietul cu proză șiCasa de piatră. În 2017, la Editura Școala Ardeleană, a publicat cel de-al doilea volum din Nefericiților nu le e frică de moartePăzitoarea Vezuviului.

Evenimentul va avea loc începând cu ora 18.00 la Clubul Universității (Str. Em. de Martonne nr. 1).

*