O nouă ediție în limba franceză a lucrării inițiatice „Cercul și copacul. Repere pentru o monografie a esotericului” de Nicolae Iuga

Posted on mai 28, 2017

2Iată că după primele două ediții, în limba română Cercul şi copacul. Repere pentru o monografie a esotericului, Ed. MLNR, Bucureşti, 2005 și, apoi, într-o primă traducere în limba franceză Le Cercle et l’Arbre de la Vie, Ed. Limes, Cluj, 2007, autorul – vechi și bun prieten din Sighetu nost’, profesorul, filosoful și jurnalistul Nicolae Iuga, mă înștiințează că i-a apărut și o a doua ediție în limba franceză, însă adăugită. Motiv pentru care adaug și eu noi felicitări și-mi exprim bucuria pentru această nouă izbîndă a nobilului de Săliște.

*

 

*

       Și, deși sunt primele rînduri ale Epilogului cărții, le reproduc aici ca un avertisment și îndemn totodată, pentru cititor – în oricare dintre cele două limbi ar parcurge această carte inițiatică:

        „Să fii cu luare-aminte, frate al meu, fiindcă îți voi vorbi azi despre trei forme de rezistență împotriva întunericului. Știi cred că împotriva întunericului stă Lumina, despre care Ioan din Pathmos a spus că este Cuvânt care luminează pe om și că Viața este lumina oamenilor.”

*

Puteți găsi cartea, online, aici:

https://www.noor-publishing.com/catalog/details//store/gb/book/978-3-330-97021-2/sur-les-racines-de-l-%C3%A9sot%C3%A9risme-dans-la-pens%C3%A9e-antique

*

Posted in: Ex libris