Un „detector” al știrilor și informațiilor false din social media

Posted on iunie 28, 2017

9



ZETTA CLOUD
www.zettacloud.ro

ANNOVA Systems și Zetta Cloud își unesc forțele pentru a combate propagarea știrilor false în procesul de storytelling

Compania germană ANNOVA Systems, furnizor al sistemului informatic de planificare pentru știri OpenMedia, și Zetta Cloud, companie românească specializată în soluții de inteligență artificială, anunță o colaborare cu scopul de a oferi jurnaliștilor posibilitatea de a determina originea și gradul de încredere al informațiilor folosite pentru crearea de știri.

Anunțul a fost făcut în timpul celui mai mare eveniment de profil din SUA, organizat de National Association of Broadcasters (NAB), care a avut loc în luna aprilie la Las Vegas.

München, iunie 2017: Alegerile prezidențiale din 2016 din SUA, votul pentru Brexit din Marea Britanie, alegerile prezidențiale franceze din acest an … influența știrilor false asupra dezbaterii democratice este în creștere și, din păcate, această tendință probabil va rămâne actuală. Este o problemă globală care trebuie abordată pe toate fronturile: o formare mai bună a jurnaliștilor, abordări colaborative pentru a detecta știrile false, stoparea răspândirii informațiilor neconfirmate din social media etc.

Combinând expertiza companiei germane ANNOVA Systems în domeniul fluxurilor de lucru pentru echipele editoriale cu algoritmii de “digital intelligence” ai Zetta Cloud (recent finanțată de un grant Google Digital News Initiative), colaborarea dintre cele două companii urmărește să ajute jurnaliștii să identifice conținutul suspect înainte de a-l folosi ca sursă în propria procesul de creare de știri.

Sistemul pe care l-au dezvoltat împreună procesează conținutul digital media utilizat pentru munca editorială, care este ingerat în sistemul OpenMedia (cum ar fi feedurile RSS sau tweet-urile) și îl analizează automat cu algoritmii TrustServista. Jurnaliștii primesc indicații în timp real referitor la gradul de încredere al fiecărei informații în platforma OpenMedia, împreună cu factorii luați în considerare pentru calcularea nivelului de încredere (TrustLevel) pus la dispoziție de TrustServista:  originea informațiilor numită „pacient zero”, identificarea clară a autorului, stabilirea contextului clar (cine / când / unde), sentimentul (pozitiv, negativ sau neutru), etc. […]

Descarcă comunicatul

Determinarea nivelului de încredere al știrilor.

Platforma OpenMedia a ANNOVA Systems (Germania) este integrată cu soluția TrustServista a Zetta Cloud (România) pentru a analiza știrile în mod real.

Lansarea oficială a TrustServista!

Prima aplicație software din lume care poate determina în mod automat originea și gradul de încredere al știrilor – TrustServista – se lansează oficial în luna iunie.
Afla mai multe

Posted in: Ipote(nu)ze