…așa cum scriam și anii trecuți, o posibilă „şcoală de vară”
pentru administrațiile noastre locale, în frunte cu primarii…
*
*
Le parcours
Du samedi 1er au dimanche 23 juillet 2017, le 104e Tour de France comprendra 21 étapes pour une distance de 3 540 kilomètres.
- – 9 étapes de plaine
- – 5 étapes accidentées
- – 5 étapes de montagne avec 3 arrivées en altitude (La Planche des Belles Filles, Peyragudes, Izoard)
- – 2 étapes contre la montre en individuel
- – 2 journées de repos
Le Tour de France 2017 comportera un total de 23 cols ou côtes et arrivées en altitude classés en deuxième, première ou hors catégorie.
Leur répartition est la suivante :
- – 1 dans les Vosges
- – 6 dans le Jura
- – 8 dans les Pyrénées
- – 2 dans le Massif central
- – 6 dans les Alpes
*
Sursa: http://www.letour.fr/us/
*
Cicliști români în Turul Franței
Singurii rutieri români, care au participat la o ediţie a Turului Franţei, cea mai prestigioasă competiţie din acest sport, sunt Constantin Tudose, Nicolae Ţapu, George Hapciuc şi Virgil Mormocea. Ei au luat startul la ediţia din 1936, iar după ei nici un compatriot nu le-a mai călcat pe urme.
Citește mai mult aici:
Ei sunt singurii ciclişti români care au participat la Turul Franţei!
*
Liviu Antonesei
iulie 1, 2017
Deci, n-am mai fost în Buclă de 80 de ani!
vasilegogea
iulie 1, 2017
Cam așa!
Avem, însă, o speranță: bune perspective are un alt tînăr ciclist român, Eduard (Edi) Grosu, în prezent profesionist la o echipă italiană (Nippo-Vini Fantini, de „liga a II-a” internațională), cu care a participat (cu foarte bune evoluții) anul trecut la Turul Italiei (Il Giro). A obținut rezultate frumoase și în alte „clasice” (curse de o zi) sau tururi mai mici (Turciei, Omanului, Estoniei dar și, recent înființatului Tur al Sibiului sau al României). Oricum, este cel mai valoros ciclist român din ultimii 20-30 de ani!
Liviu Antonesei
iulie 1, 2017
Păi, să-i urăm mult succes!
vasilegogea
iulie 1, 2017
Siguuur!
Primul pas spre o participare în „Marea buclă” ar fi un contract de profesionist la o echipă de World Tour (ceea ce nu e exclus avînd în vedere rezultatele constant bune din ultimii doi ani).
Liviu Antonesei
iulie 1, 2017
Păi, eu chiar îi țin pumnii!!!
Adrian Granescu
iulie 1, 2017
Nu-mi place sa fac semne cu mina spre camerele de luat vederi… Dar voi fi la Troyes pe 6 si 7 iulie si voi incerca (cel putin asta am in intentie) sa ma aflu pe traseu (probabil chiar in oras). Nu credeam – dupa atitia ani de cind urmaresc diferitele competitii cicliste (Franta, Italia, Spania Belgia, Olanda, Norvegia, Regatul Unit, California etc. – ca voi putea sa le vad si „pe viu” sau „de aproape”. Asadar daca voi vedea vreo camera de televiziune indreptata spre mine va voi face un semn… Mi-amintesc de tururile cicliste romane, cind treceau prin Clujul nostru… Odata fiind in cursa auto (Rata Sibiu – Cluj) un echipaj de motociclisti ai militiei (aveau o motocicleta sovietica cu atas) ne-au oprit dindu-ne la o parte ca sa treca ciclistii… Era o competitie de primavara… La sosirea ciclistilor in centrul orasului nu puteai sa nu observi multimea rotilor de rezerva, puse pe atase de motocicleta sau pe acoperisul autoturismelor „oficiale”, care multa vreme se mai roteau in vint… Pina la urma era si asta o imagine emblematica. Ciclistii purtau in cap o sepcuta cu un cozoroc mic, impins in sus… Apoi la scoala aveam un coleg a carui parinti il abonasera la Miroir Sprint, unde citeam relatari ale diverselor intreceri sportive insotite de fotografii… Din pacate atunci am auzit prima oara despre dopaje (chiar la ciclisti)… Despre Turul Frantei vorbea si Hemingway in Sarbatoarea de neiutat, pe care am citit-o prin clasa a zecea, adica tot in niste vremuri de demult…
Adrian Granescu
Mircea Pora
iulie 1, 2017
Mă bucură transmiterea acestei unice competiţii. Sunt în continuare legat de Franţa, în special de peisajele ei, de aşezările mici, tihnite. Turul trece prin ele. Am avut ocazia, de-a lungul vremii, beneficiind şi de revistele Miroir Sprint, să văd o mulţime de mari rutieri ai Franţei dar şi ai lumii. Printre ei, Luison Bobet, Fausto Coppi, Gino Bartali, ceva mai târziu, J. Anquetil, E. Merckx. Am avut şi noi un mare ciclist şi anume pe Constantin Dumitrescu. Concurând în dictatura comunistă, ca şi Dobrin, în fotbal, nu s-a putut afirma. Am aflat că acum trăieşte în S.U.A. „Ai noştri”, văd că nu-l mai amintesc.
vasilegogea
iulie 1, 2017
…sau, cine mai știe de Gabriel Moiceanu, de șase ori participant la „Cursa păcii”, o dată sosind pe locul trei!
(Constantin Dumitrescu s-a stins în decembrie 2016 la San Diego, California, USA, în vîrstă de 82 de ani.)
vasilegogea
iulie 1, 2017
Adrian, te invidiez cu toată tandrețea!
Nu trebuie să „faci cu mîna la camere”, dar tare m-aș bucura să ne trimiți cîteva fotografii!