Drum bun, Gabriel Bota! De la „Mind Trip”, la „Bike Book Trip” prin Europa

Posted on iulie 2, 2017

4Dragi prieteni ai cărții, 

Festivalul Internațional de Carte Transilvania

vă propune să urmăriți proiectul inedit READ & RIDE

*

*

Gabriel Bota, scriitor și director artistic al FICT, pleacă azi, 2 iulie,  într-o călătorie de 5.000 de kilometri cu bicicleta și va traversa 10 țări: Ungaria, Slovacia, Austria, Cehia, Germania, Danemarca, Olanda, Belgia, Franța și Spania. Călătoria-contratimp se va desfășura în 60 de zile, iar, pe parcursul ei,  Gabriel Bota va citi 10 cărți. De asemenea, va vizita scriitori celebri la ei „acasă”, cum ar fi Bohumil Hrabal în Praga, Thomas Mann în Lübeck, Maeterlinck în Gent, Flaubert în Rouen, Rimbaud în Charleville-Mézières, Jules Verne în Nantes. 

„Cititul și sportul sunt două lucruri esențiale pentru minte și corp. O carte pe săptămână face corpului la fel de bine ca cele 30 de minute de mișcare pe zi. Aceasta este esența READ & RIDE! Este un proiect serios pe care sper să am puterea să-l pot «pedala» și să vi-l pot povesti la cea de-a V-a ediție a FICT din toamnă”, motivează Gabriel Bota această inițiativă. 

Celor interesați să susțină acest proiect le punem la dispoziție un cont deschis la Banca Transilvania, în care pot face donații începând cu suma de 1 Euro: RO75BTRLRONCRT00N2244203. 

READ & RIDE este un proiect ce se desfășoară sub egida Festivalului Internațional de Carte Transilvania și este susținut de Rondocarton, I Love Cluj și Puremotion. 

Puteți urmări zilnic traseul călătoriei pe pagina de Facebook a FICT și pe cea a colegului nostru Gabriel Bota.
www.facebook.com/FestivalulDeCarteTransilvania/
www.facebook.com/gabibota1

Cea de-a V-a ediție a Festivalului Internațional de Carte Transilvania va avea loc în perioada 3-8 octombrie 2017, în Piața Unirii din Cluj-Napoca.

Pentru detalii cu privire la desfășurarea proiectului puteți să îl contactați pe Gabriel Bota la adresa gabibota@gmail.com și la tel.: 0740312827. 

Vasile George Dâncu
Director FICT

*

Bicicleta read-ride-rului

Citiți mai mult despre această aventură în

https://transilvaniareporter.ro/cultura/gabriel-bota-inainte-de-startul-proiectului-readride-prin-zece-tari-europene-oameni-buni-mergeti-cu-bicicleta-cititi-o-carte-fiti-voi-dati-le-naibii-pe-restul/

*

Reclame
Posted in: Uncategorized