De bello… Galloway

Posted on aprilie 23, 2018

4Politicianul britanic George Galloway a postat săptămâna trecută pe Twitter un mesaj critic în care i-a „evidențiat” pe români. „Poate să-mi explice cineva de ce toată România – care a luptat contra noastră în Al Doilea Război Mondial – poate să se mute aici (n.r. Marea Britanie), dar cei din Caraibe, care stau aici de 60 de ani, sunt deportați? Ăsta e Brexitul? Serios?”, a scris Galloway, referindu-se, cel mai probabil, la cazul unui jamaican care riscă să fie deportat deși trăiește de 52 de ani în Marea Britanie, a relatat site-ul stirileprotv.ro.

Nu mă mai obosesc să spun „cine este” (Who’s Who) acest politician. E suficient să accesați Wikipedia sau BBC News – BBC.com  ca să vă faceți o idee. (urmăriți link-urile!)

Un singur fapt aș vrea să i-l amintesc (dacă l-a știut vreodată și l-a uitat între timp). Nu, nu importanța, costurile României și efectele produse în desfășurarea W.W. II de lovitura de stat regală de la 23 august 1944 prin trecerea României de partea Aliaților.

Este vorba despre un nume de român. Despre inginerul Gogu Constantinescu .  (dați click!)

Orice alt comentariu e de prisos. Ar risca să cadă sub incidența „incorectitudinii politice”. Despre „corectitudinea politică” nu putem vorbi la George Galloway. Iar despre cea istorică și morală, nu poate vorbi el.

*