Asediul continuă. Ilegalități, accidente, mușamalizări, amenințări… Sau… complicități criminale? UPDATE. Un „răspuns” de la Primăria municipiului

Posted on aprilie 26, 2018

6Cum vă place, Domnule Primar?

Actul trei

Același „decor”, aceleași „personaje”.

*

20 aprilie 2018 pe str. Someşului: trombă de praf, nisip, ciment, pietriș, după deplasarea fiecărui autovehicul!
De ce? Pentru că pe şantierele „Scala Center” şi „Avella” nu se spală corespunzător, sau chiar deloc, roțile camioanelor şi ale betonierelor ce ies din incintă. Legislația e respectată doar de cei de la „Heberger”!
Cei de la „Avella” nici nu au furtun!
Cu furtunaşul lor, cei de la „Scala Center” îşi spală propriile autoturisme, şi, dacă mai trece Poliția locală, în urma sesizărilor repetate ale cetățenilor, mai udă și niște roți de camioane .
*
20 aprilie 2018: camioanele şi betonierele ies din şantierele „Scala Center” şi „Avella” fără să li se spele roțile!
Rampele de toaletare sunt uscate, și au rămas uscate de dimineață până noaptea !
 
*
Zilnic: „atelierul de făcut praf” funcționează continuu la primul nivel al noii construcții, fără nici un paravan care să protejeze strada (pietonii, automobilele, casele din vecinătatea imediată, curțile).
Un „circular” de tăiat cărămizi și un „malaxor” pentru preparat mortar, „pufăie” ca doi „turci” din „narghilelele” lor otrăvite!
*

26 aprilie aproximativ ora 5,oo p.m, Str. Someșului, Șantier Scala Center

De această dată un box palet cu cărămizi a căzut exact în mijlocul străzii, pe carosabil. Încă o dată doar Cel de Sus a făcut să nu treacă nici o mașină în momentul acela!

Desigur, pînă vine Poliția locală, vor strînge „corpurile delicte”, vor mătura, vor spăla și vor nega tot!

          Domnule Primar,
din acest moment consider că tolerați un atentat continuu la adresa noastră – a cetățenilor din această zonă – a integrității și chiar vieții noastre!
Adăugați la toate astea ostilitatea vulgară, gesturile obscene și amenințările pe care trebuie să le suportăm din partea „muncitorilor”, de fiecare dată cînd ieșim din curte.
Sau, poate, suntem „arestați la domiciliu” și noi nu știm!
Care ar fi motivele?
*
     V-am prevenit de trei ori, pînă azi (cînd am făcut-o a patra oară).
La primele două sesizări am primit doar confirmări și numere de înregistrare:
nr. 199187/48/23.04.2018.
nr. 201158/48/24.04.2018.
     Acum nu mai aștept nici o confirmare de primire. AȘTEPT PROTECȚIE REALĂ. Sunt un CETĂȚEAN (încă) LIBER, cu taxele și impozitele plătite la zi și cu toate drepturile prevăzute de CONSTITUȚIE!
*
UPDATE.
Primesc azi, 27.04.2018, următorul răspuns din partea Primăriei Municipiului Cluj-Napoca:
Simona Maier <Simona.Maier@primariaclujnapoca.ro>
To:vasilegogea@yahoo.com
Apr 27 at 11:00 AM

Referitor la sesizarea dumneavoastră, înregistrată cu nr. 199187/23.04.2018, vă comunicăm:

Șantierele de pe strada Someșului și de pe strada Constanța se află în atenția permanentă a polițiștilor locali din cadrul Serviciului Control Protecția Mediului.

Zona este monitorizată iar ori de cîte ori se constată situații de genul celor reclamate de dumneavoastră, sunt luate măsurile legale care se impun.

Cu stimă,

Am răspuns imediat:
vasile gogea <vasilegogea@yahoo.com>
To:Simona Maier
Apr 27 at 11:18 AM
Stimată Doamnă,
„monitorizare” la sesizarea cetățenilor? O adevărată monitorizare ar însemna și PREVENȚIE, nu doar reacție, de multe ori întîrziată, după ce efectele s-au consumat sau au fost ascunse.
Dar cînd vom anunța chiar un eveniment cu victime umane, ce veți „monitoriza”?
Știți că pe toată lungimea str. Someșului, de la str. Iașilor pînă în Paris nu e nici o trecere de pietoni de pe un trotuar pe altul, în condițiile în care trotuarele sunt ocupate de automobile parcate (și nu sunt ale riveranilor)?
Poliția rutieră   ”monitorizează” restricțiile de viteză în zonă?
Ceea ce am sesizat noi NU SUNT INCIDENTE IZOLATE, ci un MOD COTIDIAN, CONTINUU de lucru, de comportament în disprețul agresiv  al normelor de siguranță precum și al celor privitoare la protejarea environmentului (edilitar și uman).
Nu-mi dau seama cum D-voastră puteți „să ne informați” pe noi, cei ce suportăm zi de zi, ceas de ceas, uneori și noaptea toate aceste mizerii, din birou! Sau aveți monitoare care vă arată de la niște camere de supraveghere secrete ce se întîmplă?
Cred că a venit momentul să nu mai tratați cu superficialitate această situație. Cu tristețe vă mărturisesc că sunt momente în care am „dubii rezonabile” că nu pe noi, cei care suntem victimele acestor abuzuri, ne protejați (conform legilor), ci pe „agresori” (conform unor complicități ascunse).
Prin urmare, așteptăm MĂSURI! URGENTE și FERME!
Cu aceeași stimă,
Vasile Gogea
*