Ion Caramitru într-o ediţie estivală a „Cafenelei critice”!

Posted on iunie 28, 2018

2ÎNTRUCÎT PROGNOZA METEO INDICĂ ÎN CONTINUARE VREME ACOPERITĂ ÎN BUCUREŞTI, ÎNTÎLNIREA, PROGRAMATĂ INIȚIAL ÎN SALA AMFITEATRU (ACOPERIŞ), VA AVEA LOC ÎN SALA MEDIA!

*

*

Cafeneaua critică îşi întrerupe vacanţa de vară pentru o ediţie specială, estivală, cu Ion Caramitru!

Mare actor, de asemenea regizor, animator şi organizator al mişcării teatrale naţionale, ca preşedinte al UNITER (Uniunea Teatrală din România) de la fondare, din 1990, figură emblematică a revoluţiei din decembrie 1989, ministru al Culturii în perioada 1996-2000, director al Teatrului Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti din 2005, Ion Caramitru e o personalitate complexă a teatrului şi a societăţii româneşti din ultima jumătate de secol. Invitat la Cafeneaua critică, el va vorbi despre viaţa şi despre cariera sa, de pe scena Sălii Media. A fost recent inaugurată şi Sala Amfiteatru, construită pe acoperişul clădirii – prilej de a discuta şi despre noua imagine a Teatrului, remodelat în ultimul deceniu, sub directoratul lui Ion Caramitru, ca un extraordinar centru cultural modular, multifuncţional, teatral, fireşte, dar şi multiartistic, cu numeroase spaţii de joc, de expunere, de organizare de evenimente publice diverse.

Cu participarea unor oameni de teatru şi de cultură, critici dramatici, colegi şi prieteni.

Amfitrion: Ion Bogdan Lefter.

Ediţie realizată în colaborare cu Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti.

Cafeneaua critică este un proiect de dezbateri culturale pe teme de actualitate. Prima serie s-a desfăşurat în anii 1994-1998 în Cafeneaua Facultăţii de Litere a Universităţii din Bucureşti. Seria a doua a debutat în noiembrie 2008 la Clubul TSC şi a continuat la Clubul A, la Club Control, din nou la Club A, la POINT şi la Muzeul Naţional al Literaturii Române – MNLR. De asemenea, Cafeneaua critică organizează şi ediţii „în deplasare”, în mijlocul evenimentelor culturale pe care le dezbate.

*

Cafeneaua critică

Joi 28 iunie 2018, orele 20.00-22.00

Teatrul Naţional „I.L. Caragiale” din Bucureşti

Sala Media (parter, cu acces dinspre Hotelul Intercontinental)

*

Posted in: Uncategorized