Vă propun un nou interviu realizat de Mirela Roznoveanu pentru RTVNY. De această dată cu unul dintre mai prestigioși savanți pe care românii îi au în America, Constantin Virgil Negoiță , Professor Emeritus la Hunter College, NYC.
Interviul are două „segmente”, a cîte 14 minute fiecare, rezultate din constrîngerile formatului în care a fost difuzat pe RTVNY.
Partea a doua.
Despre cărțile sale de filosofia științei, literatură beletristică, romanele scrise în engleză și limba româna, post modernism în filosofie și literatură, și oferă previziuni despre viitor pe baza logicii.
*
Posted in: Pavilionul de oaspeţi
dezideriududas
septembrie 9, 2018
„Cel mai calificat muncitor era inginerul”….Așa se vor putea explica multe din ceea ce nu s-a întâmplat până acum în societatea post-decembristă și câte ceva din ceea ce se va întampla în viitor….
Voi reveni cu un comentariu, tot aici, plecat de la relaționarea făcută de Constantin Virgil Negoiță între litere și cifre, via calculator. Voi trimite relaționarea/relaționarile și d-nei Mirela Roznoveanu.
dezideriududas
septembrie 19, 2018
Cred ca evaluarea lui Adrian Bejan – Teoria Constructala – ca post-modernismul readuce infinitul in logica maniheista a lui tertium non-datur modernist, face legatura consonanta cea mai utila cu « maniheismului triadei 2,0,1 prin care calculatorul opune infinitatii literelor o matrice de doar trei cifre, realitate ce rescrie istoria lumii odata cu al 3-la val tofflerian, dupa cum spune in interviu Virgil Negoita….Scriam odata ( la FORUMUL TEHNOCRAT, in anul 1997 ) ca ar trebui sa urmeze un al 4-lea val post-tofflerian in studiul sirului istoriei, dar nu stiam ca triada politica stanga- dreapta – centru, importanta pentru mine, isi poate gasi o sustinere intr-un spatiu atat de vast….