*
Târgul Internţional de Carte de la Beijing (BIBF) a debutat miercuri, 22 august 2018, cu lansarea traducerii în limba chineză a cărţii Istoria Românilor de loan Aurel Pop, preşedintele Academiei Române. Evenimentul s-a desfăşurat la standul Editurii Universitare Renmin, în prezenţa vicepreşedintelui ICR, domnul Mirel Taloş.
La eveniment au luat cuvântul domnul Yan, preşedintele Editurii Universitare Renmin, Wang Tieshan, preşedintele Asociaţiei de Prietenie China-Romania şi fost consul general al Chinei la Constanţa, vicepreşedintele ICR Mirel Taloș şi Constantin Lupeanu, directorul ICR Beijing, care a ţinut o prelegere trimisă de domnul Ioan Aurel Pop.
În discursul său, vicepreşedintele ICR Mirel Taloş a menţionat că aceasta este prima carte de istorie a românilor tradusă în limba chineză, traducere care apare în anul Centenar şi a mulţumit editurii pentru alegerea facută menţionând că este vorba de o carte dedicată publicului larg şi nu doar specialiştilor.
În cadrul aceluiaşi eveniment a fost lansată şi cartea de poezie „Eu sunt un dragon” de Peter Sragher, în ediţie bilingvă, engleză-chineză.
BIBF este cel de-al doilea târg ca mărime din lume şi una dintre cele mai performante platforme de negociere şi tranzacţionare a drepturilor de autor, a importul şi exportului de publicaţii, precum şi de promovare a produselor editoriale.
*
*
Sursa:
http://www.icr.ro/pagini/jurnalul-prezentei-romanesti-la-targul-de-carte-de-la-beijing
*
Ioana Haitchi
august 28, 2018
Vai de noi!
Echim Vancea
august 28, 2018
Cred ca „Istoria Romaniei” si „Istoria Transilvaniei” dlui Ioan-Aurel Pop ar trebui cat mai repede traduse in maghiara, rusa si engleza! Altfel sarbatorim deageaba CENTENARUL! Nu-i rau nici in chineza dar…
nicolaeiuga
august 28, 2018
E bine că s-a tradus și în chineză, pentru că acolo tirajele încep de la 5 milioane de exemplare în sus.
Mircea Pora
august 28, 2018
Mă bucur de traducerea în limba chineză a volumului „Istoria Românilor” scris de acad. Ioan-Aurel Pop. E bine să fie tradusă cartea în cât mai multe limbi dar înainte de toate acestea să facem cumva ca ROMÂNII să-şi cunoască cât de cât istoria. Altfel,totul e paradă şi vorba Poetului „lustru fără bază”.
maria vaida
august 28, 2018
Vasile, te felicit că ne pui în legătură cu acest eveniment, de importanță națională și nu doar atât. În pofida vaietelor unor june, e o cinste pentru orice român să fie reprezentat acolo, pe alt continent, de un istoric român din Transilvania de valoarea domnului Ioan Aurel Pop. Felicitări, domnule Președinte!
Ioana Haitchi
august 29, 2018
Degeaba e tradusă dacă nu e și recunoscută. Ne ajunge adevărul din urmă și nu mai știu istoricii cum s-o dreagă.