Foto: Gogea’s Blog
*
boicot sn [At: DA ms / P: boi-cot / Pl: ~uri / E: drr boicota] 1 Suspendare (concertată) a legăturilor politice sau economice cu o țară, un grup social, o persoană etc., ca ripostă la o anumită acțiune a lor. 2 Neparticipare la o activitate, ca răspuns la o acțiune nepopulară.
(sursa: MDA2 (2010))
.
- BOICÓT, boicoturi, s. n. Sistare organizată (totală sau parțială) a relațiilor cu o persoană, cu o organizație sau cu un stat în semn de protest față de anumite acțiuni ale sale. – Din boicota (derivat regresiv).
- (sursa: DEX ’09 (2009))
- Boicotul este o interdicţie declarată împotriva unui individ sau a unui grup social, prin care se stabileşte refuzul de a cumpăra, a vinde sau a întreţine orice fel de relaţii cu cei supuşi acestui procedeu. Această manifestaţie a pornit de la un singur om, Charles Cunningham Boycott (1832- 1897), proprietar irlandez împotriva căruia ţăranii de pe moşia sa au organizat, pentru prima dată în istorie, un boicot.(Citeste mai mult: adev.ro/pbe8gm)
- *
P.S. Nici o aluzie la… BREXIT!
*
Posted in: Cabaret Voltaire
Mircea Pora
august 29, 2019
Astăzi, după cum evoluează lucrurile, se poate „boicota” orice. Comercializarea apei minerale, comercializarea cartofilor din zona Braşov, producerea de păpuşi, de pantaloni scurţi, de bocanci cu ţinte, de prăjituri făcute cu mere din Ardeal. Nimic nu e în afara boicotului. În afară de abuzuri. Astea nu le boicotează nimeni. Sunt lăsate în voia lor construcţiile făcute arbitrar, producerea de zgomote prin imobile, cu un cuvânt Nesimţirea ce ni se potriveşte ca o mănuşă. Doresc să fiu radical contrazis. Cu bine.
vasilegogea
august 30, 2019
@Mircea Pora
Cam greu…