Cabaret Voltaire (LXXXII). Cuvîntul zilei

Posted on august 29, 2019

2Foto: Gogea’s Blog

*

         boicot sn [At: DA ms / P: boi-cot / Pl: ~uri / E: drr boicota1 Suspendare (concertată) a legăturilor politice sau economice cu o țară, un grup social, o persoană etc., ca ripostă la o anumită acțiune a lor. 2 Neparticipare la o activitate, ca răspuns la o acțiune nepopulară.

(sursa: MDA2 (2010))

.

  • BOICÓT, boicoturi, s. n. Sistare organizată (totală sau parțială) a relațiilor cu o persoană, cu o organizație sau cu un stat în semn de protest față de anumite acțiuni ale sale. – Din boicota (derivat regresiv).
  •                                                                                                       (sursa: DEX ’09 (2009))
  • Boicotul este o interdicţie declarată împotriva unui individ sau a unui grup social, prin care se stabileşte refuzul de a cumpăra, a vinde sau a întreţine orice fel de relaţii cu cei supuşi acestui procedeu. Această manifestaţie a pornit de la un singur om, Charles Cunningham Boycott (1832- 1897), proprietar irlandez împotriva căruia ţăranii de pe moşia sa au organizat, pentru prima dată în istorie, un boicot.(Citeste mai mult: adev.ro/pbe8gm)
      *

P.S. Nici o aluzie la… BREXIT!

*

Posted in: Cabaret Voltaire